ابراهیم شیرعلی- رئیس ایسپا در گفتوگو با دنیای اقتصاد: برخلاف برخی اظهارنظرها و تبلیغات علیه نظرسنجیها در این دوره از انتخابات، آنها همچنان در جامعه و دنیای فراگیر سیاست و رسانه جزو بازیگران اصلی هستند و اطلاعاتی که مراکز نظرسنجی معتبر در اختیار عموم قرار دادند در این ایام نیز مفید و اثرگذار بود. در این نوشتار کوتاه، گزارشی مختصر از ویژگیها و مختصات خاص این دوره از انتخابات ریاستجمهوری و ارتباط آن با نتایج نظرسنجیها و آنچه در این یک ماه بر ایسپا گذشته است را روایت خواهم کرد.
چهار شنبه, 20 تیر,1403
|
دلایل خطای نظرسنجیها در پیشبینی میزان مشارکت مردم در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری
پنجشنبه, 14 تیر,1403
|
شاخص جهانی شادکامی، از یک مقیاس واحد درست شده است. این مقیاس که «نردبان کانتریل» نام دارد، در یک طیف 10 درجهای، از پاسخگو میخواهد که وضعیت عمومی زندگیاش را از عدد 0 تا 10 انتخاب کند.موسسه گالوپ، سالانه از یک نمونهی حدوداً 100 هزار نفری از 150 کشور جهان، از مقیاس نردبان کانتریل برای ارزیابی وضعیت زندگی پاسخگویان استفاده میکند.
شنبه, 04 آذر,1402
|
ایسپا در مهرماه سال جاری از 12 هزار نفر از مردم بالای ۱۵ سال ایران به روش مصاحبه حضوری پرسیده؛ «اگر شرایط مالی شما به گونهای باشد که بتوانید پسانداز کنید. ترجیح میدهید پسانداز خود را چگونه مدیریت کنید؟»
یکشنبه, 28 آبان,1402
|
موسسه نظرسنجی YouGov، یک موسسه تحقیقاتی مستقر در لندن است. این موسسه طیف گستردهای از خدمات مبتنی بر داده را برای مشتریان فراهم میکند. این مرکز با در اختیار داشتن یک پانل اختصاصی با 9 میلیون نفر در در بریتانیا، آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و آسیا و اقیانوسیه یکی از بزرگترین شبکههای تحقیقاتی جهان شناخته میشود.
سه شنبه, 16 آبان,1402
|
پیمایش موسسه ایپسوس نشان داده است که بهطور متوسط در بین 30 کشور جهان، 30 درصد از بزرگسالان گفتهاند که اکثر مردم قابل اعتمادند. در میان این کشورها، چین و هند بیشترین میزان اعتماد بین فردی را دارند، بهطوریکه 56 درصد از آنان اظهار کردهاند که اکثر مردم قابل اعتماد هستند. اعتماد به مردم در کشورهای برزیل، مالزی و ترکیه کمتر از 15 درصد است.
شنبه, 26 فروردین,1402
|
بررسی سیر تطور نظرسنجی در ایران و جایگاه ایسپا در این مسیر عنوان یادداشتی است که محمد آقاسی ـ رئیس سابق این مرکز ـ به بهانه نوزدهمین سال تاسیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) به آن پرداخته است.
پنجشنبه, 18 اردیبهشت,1399
|
در چند ماهی که از شیوع ویروس کرونا میگذرد تحلیل های زیادی در خصوص تأثیر کرونا بر آینده جهان نگاشته شده است؛ از پیامدهای کرونا بر آینده اقتصاد جهان گرفته تا تأثیرات کرونا بر مؤلفههای اجتماعی و جمعیتی و رفتار زیست محیطی شهروندان و سیاستهای دولتها در این زمینهها تا برخی پیامدهای فرهنگی کرونا از جمله تأثیر آن بر جایگاه دین در جامعه پساکرونا.
شنبه, 30 فروردین,1399
|
تحلیل عباس عبدی از نتایج نظرسنجی ایسپا و معاونت اجتماعی شهرداری تهران پیرامون ابعاد شیوع ویروس کرونا
سه شنبه, 26 فروردین,1399
|
مهمترین عنصر برای حاکمیت بر مردم، داشتن سرمایه اجتماعی بهطور عام و جلب اعتماد مردم به عنوان یکی از مؤلفههای سرمایه اجتماعی بهطور خاص است. در غیاب این عنصر، اجرای صحیح سیاستها غیرممکن و یا در خوشبینانهترین حالت دشوار است.
دوشنبه, 04 فروردین,1399
|
مردان شاغل کمتر از دیگر گروه ها از کرونا می ترسند. برای بسیاری ترس برابر است با بی پولی
پنجشنبه, 29 اسفند,1398
|
تحلیل همشهری از نتایج نظرسنجی ایسپا که به درخواست دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در روزهای 12 تا 14 اسفند به صورت تلفنی از شهروندان تهران با اندازه نمونه 928 نفر انجام شده است.
شنبه, 17 اسفند,1398
|