اجرای طرح ملی نجات آب دانش آموزی (داناب) در استان آذربایجان شرقی
اجرای طرح ملی نجات آب دانش آموزی (داناب) در استان آذربایجان شرقی
2 اسفند ,1390

مشاور طرح داناب در استان: وضعیت منابع آبی استان به دلیل اضافه برداشت ها و عدم رعایت الگوی کشت در وضعیت نامساعدی قرار دارد. مشاور طرح داناب در استان آذربایجان شرقی گفت: طرح فرهنگی آموزشی نجات آب دانش آموزی به صورت پایلوت در چند استان کشور از جمله استان خراسان رضوی از سال تحصیلی 89-88 اجرا شده است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، ابراهیم ایران نژاد که در کارگاه آموزشی این طرح در محل شرکت آب منطقه ای استان سخن می گفت افزود: با توجه به موفقیت طرح مذکور در استان های پایلوت، در راستای سیاست های ابلاغی اصلاح الگوی مصرف، از طرف شرکت مدیریت منابع آب ایران قرار شد این طرح به صورت ملی در سراسر کشور در سال تحصیلی 91-90 اجرا گردد. جامعه هدف طرح مذکور دانش آموزان مقطع تحصیلی دوره راهنمایی می باشد. در سال تحصیلی 89-88 بیش از 300هزار دانش آموز، در سال 90-89 بیش از 600 هزار دانش آموز و امسال نیز در سرتاسر کشور قرار است بیش از 3میلیون و 200هزار دانش آموز مقطع راهنمایی تحت آموزش قرار خواهند گرفت.
وی در خصوص اهمیت اجرای طرح فوق در استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: وضعیت منابع آبی استان آذربایجان شرقی، خصوصاً منابع آبهای زیر زمینی به دلیل اضافه برداشت ها و عدم رعایت الگوی کشت مناسب و …. در وضعیت نامساعدی قرار گرفته است. از سوی دیگر آلودگی منابع آب در این استان به دلیل دفع نامناسب فاضلاب های شهری و صنعتی، استفاده بیش از حد از سموم و کودهای شیمیایی و کشاورزی و ...، روز به روز بیشتر شده و این امر، تامین آب مناسب و کافی را در بخش های مختلف با چالش های جدی مواجه کرده است.
ایران نژاد افزود: در این شرایط اقدامات بنیادین و ریشه ای در زمینه مدیریت کمیت و کیفیت منابع آب و نیز مدیریت بهینه مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی و برداشت از آب چاه ها به عنوان اصلی ترین مصرف کننده¬ی آب ضرورتی اجتناب ناپذیر می نماید.
مشاور طرح داناب ادامه داد: از آن جایی که هیچ توسعه و مدیریتی بدون مشارکت عموم مردم و بدون پشتوانه ای فرهنگی در مخاطبین به سرانجام نمی رسد؛ فرهنگ سازی و آموزش، گامی ضروری برای نهادینه کردن مدیریت بهینه مصرف آب می باشد که شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی نیز به آن اهتمامی ویژه دارد.
به گفته وی برگزاری کلاس های آموزشی ویژه دانش آموزان، جلساتی ویژه معلمین، اولیا و مربیان و همچنین توزیع اقلام آموزشی در نظر گرفته شده برای هر یک ازآنها، مسابقه های بزرگ نجات آب همراه با اهدای جوایز ویژه دانش آموزان عزیز و معلمان، طرح ناجی آب (انتخاب دانش آموزان علاقمند در هر پایه برای آموزش بیشتر و مسئولیت پذیری در زمینه برخورد با تخلفات آبی) و از جمله مهمترین اهداف طرح مذکور اعلام کرد.
به گفته مدیر اجرایی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (شعبه تبریز) طرح ملی نجات آب دانش آموزی، در میان بیش از 154 هزار دانش آموز مقطع راهنمایی استان، در مناطق شهری و روستایی، در سال تحصیلی 91-90 در حال اجرا می باشد.
گفتنی است این طرح توسط شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی و با همکاری جهاددانشگاهی استان آذربایجان شرقی به عنوان مشاور طرح و اداره کل آموزش برگزار می گردد که تمامی دانش آموزان و معلمان سه پایه تحصیلی راهنمایی استان و همچنین خانواده های دانش آموزان، در چندین فعالیت عملی شرکت و با مسائل و معضلات فرا روی بخش آب آشنا می شوند.

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir