ویروس کووید- 19 بیش از یک میلیارد نفر را بیکار کرد
ویروس کووید- 19 بیش از یک میلیارد نفر را بیکار کرد
یکشنبه, 06 تیر,1400

نوشته جولی ری ترجمه عباس فخاری پژوهشگر ایسپا

منتشر شده در پایگاه اینترنتی موسسه گالوپ

 

چکیده

53 درصد از نیروی کار جهان به صورت موقت بیکار شدند

32 درصد از آنان شغل و کسب و کار خود را از دست دادند

 حدود نیمی از آنان، ساعت کاری شان کاهش پیدا کرد (49 درصد) یا درآمدشان کمتر شد (50 درصد)

 

از زمانی که پاندمی ویروس کرونا شوکی را در طی یک سال گذشته به اقتصاد جهانی وارد کرد، پیمایش‌های موسسه گالوپ در 117 کشور و منطقه در سال 2020 نشان داد که پاندمی کرونا معیشت بیش از یک میلیارد نفر را تحت الشعاع قرار داده است.

با شیوع کرونا، حداقل درصدی از نیروی کار فعال در تمامی کشورها و مناطق به صورت موقت بیکار شدند، شغلشان را از دست دادند، ساعت کاریشان کاهش یافت یا مزد کمتری نسبت به سابق دریافت می کردند، اما مردم کشورهای کم درآمدی که اقتصاد غیررسمی در آن‌ها گسترده‌تر است، متحمل بیشترین دشواری‌ها شدند.

 

بیش از یک میلیارد نفر شغل و کسب و کار خود را از دست دادند

موسسه گالوپ در نیمه دوم سال 2020 از مردم درباره اثرگذاری ویروس کرونا بر معیشت شان پرسید. در آن زمان، عموم مردم دنیا درگیر موج اول جهانی پاندمی و در معرض شروع موج دوم بودند، با این حال کشورها در مراحل متفاوتی از درگیری با این پاندمی بودند. اثرات منفی اقتصادی بسیار بزرگ و زیاد به نظر می‌رسید.

در سطح جهانی، حدود یک نفر از سه نفر  که در زمان پاندمی شاغل بودند (32 درصد) پاسخ دادند که شغل یا کسب و کارشان را به واسطه شرایط کرونا از دست دادند که به عبارتی حدود 1 میلیارد نفر از بزرگسالان را شامل می شود.

در سطح جهانی، درصدی از مردم که شغل و کسب و کار خود را از دست دادند، بیشترین میزان مربوط به کشوهای فیلیپین و کنیا با 64 درصد و کمترین میزان مربوط به کشور سوئیس با 3 درصد بوده است.

حداقل نیمی از نیروی کار در هشت کشور کم‌درآمد یا متوسط به پایین، شغل و کسب و کار خود را به واسطه پاندمی از دست دادند. این شامل 53 درصد از نیروی کار در هند می شود؛ کشوری که بیش از هر کشور دیگر در جهان از بیکاری نیروی کار خود و از دست دادن معیشت شان رنج می برد. برآوردها نشان می دهد که حدود 400 میلیون نفر از نیروی کار هند شغل و کسب و کار خود را از دست دادند. برای مقایسه، در ایالات متحده آمریکا، 13 درصد ابراز کردند که در این جریان شغل یا کسب و کار خود را از دست دادند که حدوداً 30 میلیون نفر را در بر می گیرد.

 

بیکاری موقت 1.7 میلیارد نفر طبق برآوردها

اخراج موقت و تعطیلی مشاغل در اثر اتخاذ سیاست های مربوط به محدودسازی و کنترل شیوع ویروس کرونا در کشورهای جهان ، سیر صعودی پیدا کرد. بیش از نیمی از نیروی کار جهان (53 درصد) گفته‌اند که به واسطه پاندمی کرونا به صورت موقت از کار یا کسب و کارشان اخراج شده اند. پیش‌بینی های صورت گرفته از جمعیت جهان، گواه آن است که حدوداً 1.7 میلیارد بزرگسال تحت الشعاع این واقعه قرار گرفتند.

در میان کشورهایی که درصدی از نیروی کارشان به صورت موقت اخراج شدند، بیشترین میزان مربوط به کشور زیمباوه با 79 درصد و کمترین میزان مربوط به آلمان با 6 درصد است.

در 57 کشور و منطقه مورد بررسی، عموم بزرگسالانی که شاغل بودند، به اخراج موقتی خود از کارشان اشاره کرده‌اند. این گروه از پاسخگویان به صورت نامتناسبی در کشورهای کم درآمد و متوسط به پایین قرار داشتند، از جمله هند که 67 درصد از نیروی کار این کشور - یا طبق برآوردها، 518 میلیون شهروند- حداقل به صورت موقت از کارشان اخراج شده اند.

 

 

مردم کشورها و مناطقی که کمترین میزان بیکاری موقت را ابراز کرده‌اند، عمدتاً متعلق به کشورهای توسعه یافته و کشورها و مناطق با درآمد بالا بودند. برای مثال، کمتر از 1 نفر در میان 10 نفری که در کشورهای اتریش (7 درصد)، سوئیس (7 درصد) و آلمان (6 درصد) شاغل بودند، ابراز کردند که به صورت موقت از شغلشان اخراج شده¬اند. کشور ایالات متحده با 39 درصد در میانه این نمودار قرار دارد.

 

کاهش ساعت کاری حدود 2 میلیارد نفر

به واسطه اجرای سیاست کاهش هزینه و جلوگیری از تعدیل نیرو در سال 2020 در سطح جهانی، نیروهای کار با کاهش ساعت کاری شان از سوی کارفرمایان مواجه شدند. حدود نیمی از کسانی که در دوره پاندمی کرونا در سال قبل، شاغل بودند (49 درصد) به واسطه این شرایط ساعت کاریشان کاهش یافته است. این درصد چیزی حدود 1.6 میلیارد نفر از بزرگسالان را در سراسر جهان تحت الشعاع قرار داده است.

در سطح جهانی، در میان کشورهایی که ساعات کاری نیروی کارشان کاهش یافت، بیشترین میزان مربوط به دو کشور تایلند و بولیوی با 76 درصد و کمترین میزان مربوط به کشور سوئد با 17 درصد بوده است.

در بررسی های صورت گرفته، بخش عمده ای از نیروی کار 54 کشور و منطقه به کاهش ساعات کاری شان به واسطه شرایط کرونا اشاره داشتند. تعداد کمی از کشورهای با درآمد بالا در این لیست قرار دارند و هیچکدام از آنها در رده بالای این لیست– کشورهایی که حداقل دو سوم نیروی کار به کاهش ساعت کاریشان اشاره کرده اند قرار ندارند.

 

 

نزدیک به 2 میلیارد نفر با کاهش دستمزد مواجه شدند

اگر کارمندان تصمیم می گرفتند که در شغل خود باقی بمانند، بیشتر آنان با کاهش دستمزدهایشان از سوی کارفرما  مواجه می شدند. برخی برآوردها از سوی محققان دانشگاه شیکاگو نشان می دهد که در ایالات متحده آمریکا، در خلال شیوع پاندمی کرونا، دو برابر دوران بحران بزرگ آمریکا، از دستمزدهای نیروی کار این کشور کاسته شده است. 

آمریکایی‌ها در این شرایط تنها نبودند. در سطح جهانی نیمی از افرادی که در زمان پیمایش شاغل بودند (50 درصد) اشاره داشتند که به واسطه شرایط پاندمی کرونا، کمتر از میزان قراردادشان از کارفرما دستمزد دریافت می¬کنند. این میزان حدوداً 1.6 میلیارد نفر بزرگسال را تحت الشعاع قرار داده است.

در مقیاس جهانی، بیشترین نسبت از کارگرانی که درآمد آن‌ها از میزان عادی کمتر شده است، مربوط به کشور تایلند با 76 درصد و کمترین میزان مربوط به کشور سوئیس با 10 درصد است.

در 54 کشور و منطقه، اکثریت کارگرانی که در زمان پیمایش شاغل بودند اشاره کرده‌اند که درآمد آن‌ها به خاطر شرایط پاندمی کرونا، نسبت به وضع عادی کاهش یافته است. باز هم عمده این کشورها جزو کشورهای با درآمد پایین بودند که در آن‌ها بسیاری از کارگران سابقاً نیز برای امرار معاش  در سختی قرار داشتند.

 

به صورت کوتاه و خلاصه، این گزارش اثرات پاندمی کرونا را بر معیشت مردم جهان نشان می‌دهد. نیروی کار در سراسر کشورها تا حدی تحت تاثیر این جریان قرار گرفتند، اما برای کشورهای کم درآمد برون رفت از این بحران مشکل تر خواهد بود.

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir