در پاسخ به سوال ایسپا مطرح شد؛ 21 درصد نوجوانان در فضای مجازی بدون نظارت والدین
به گزارش روابط عمومی ایسپا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در یک نظرسنجی ملی در بهمن 1395 به سنجش نگرش مردم به شبکه های اجتماعی پرداخته است. در این نظرسنجی که به شیوه تلفنی با حجم نمونه 1500 نفر انجام گرفته است 72 درصد پاسخگویان ساکن شهرها و 28 درصد ساکن روستا بوده اند. 50 درصد نمونه مرد و 50 درصد زن بوده اند. میانگین سنی پاسخگویان حاضر در این نظرسنجی 38 سال بوده است. 61 درصد نمونه دارای تحصیلات دیپلم و پایینتر از آن و 39 درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. 69 درصد متأهل، 27.5 درصد مجرد و 3.5 درصد بدون همسر بر اثر طلاق یا فوت همسر بوده اند.
در بخشی از این نظرسنجی از افرادی که در خانوادهشان نوجوانی در فاصله سنی 10 تا 17 سال وجود داشته سؤال شده است که آیا این نوجوان از شبکه های اجتماعی مجازی استفاده میکند یا خیر؟ 55 درصد اعلام کرده اند که نوجوان حاضر در خانواده آنان از فضای مجازی استفاده میکند. در پاسخ به سؤال ابزار مورد استفاده نوجوانان برای استفاده از شبکه های مجازی (که پاسخگو امکان انتخاب چند گزینه را داشته است) 40 درصد گفته اند این نوجوان با موبایل خودش از شبکه های اجتماعی استفاده می کند. 6 درصد با موبایل والدین و حدود 13 درصد نیز با کامپیوتر، لپ تاپ یا تبلت از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند.
سؤال بعد این نظرسنجی به نحوه نظارت والدین بر استفاده فرزندان از فضای مجازی پرداخته شده که 21 درصد پاسخگویان اعلام کردهاند هیچ نظارتی بر استفاده نوجوان از شبکه های اجتماعی از طرف والدین انجام نمی شود. 11 درصد اعلام کردهاند سعی می شود به لحاظ زمانی بر استفاده نوجوان از فضای مجازی نظارت شود. 11 درصد هم اعلام کردهاند به لحاظ محتوای مورد استفاده نظارت می شود و در نهایت 56 درصد نیز اعلام کرده اند هم به لحاظ زمانی و هم به لحاظ محتوای مورد استفاده بر نوجوان نظارت می شود.