: ارزیابی دیدگاه شهروندان تهرانی درباره عزاداری‌های ماه محرم ( کد: 272)
کارفرمایی
شهروندان بالای 15سال تهران
<p><span style="font-size: small"><span style="font-family: Tahoma">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; عزاداری&zwnj;های حسینی در طول زمان چه از لحاظ شیوه برگزاری و چه از نظر محتوا، تغییر و تحولات زیادی داشته است. بخشی از این تغییر و تحولات ناشی از مقتضیات فرهنگی و اجتماعی و حتی ضروری و اجتناب ناپذیر بوده است و در راستای انتقال هر چه بهتر محیط و پیام قیام حسینی، متناسب با شرایط مختلف فرهنگی و اجتماعی است. اما در موارد دیگری شاهد تغییراتی هستیم که یا به تهی کردن محتوای این مراسم و یا تحریف پیام واقعی آن منجر شده است که متاسفانه نمونه اینگونه تحریفات خطرناک بسیار بوده و حتی می&zwnj;توان گفت هشدارهای علمای دین و مسئولین امر در سالهای اخیر نشان از فزونی یافتن این موارد می&zwnj;باشد. به همین دلیل آسیب&zwnj;شناسی مراسم عزاداری&zwnj;های حسینی اهمیت ویژه&zwnj;ای می&zwnj;یابد.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; این گزارش توسط ایسپا و با مشارکت شورای اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در بهمن ماه 1384 به &laquo; ارزیابی دیدگاه شهروندان تهرانی درباره عزاداری&zwnj;های ماه محرم&raquo; پرداخته است. در بررسی باورها و نگرشهای مردم در مورد عزاداری&zwnj;های حسینی که موضوع اصلی این مطالعه است،دیدگاه آنها در مورد ابعاد مختلف این مراسم از جمله نحوه برگزاری، محتوا، میزان تحریفات و بدعت&zwnj;ها و همچنین الگو و سبک مورد پسند مردم برای برگزاری این مراسم ویژگی&zwnj;های فردی و زمینه&zwnj;ایی به کدام الگو و گونه عزاداری&zwnj;ها تمایل دارند؟ در این ایام چه می&zwnj;کنند و به چه شیوه&zwnj;ایی عزاداری را بر پا می&zwnj;نمایند؟ نسبت به ابعاد مختلف عزاداری&zwnj;ها چه نگاهی دارند و به چه میزان و به چه شکلی از این ایام هزینه می&zwnj;نمایند، پاسخ داده شود.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; این تحقیق بر اساس روش &laquo;پیمایش&raquo; انجام شده، جمع&zwnj;آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه بوده و جمعیت نمونه بر اساس فرمول کوکران 1300 نفرا ز شهروندان بالای 15 سال ساکن شهر تهران را در بر گرفته و میانگین سنی پاسخگویان نیز 43/35 سال بوده است.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; بر اساس این نظرسنجی، 1/44 درصد پاسخگویان دهه اول محرم در عزاداری&zwnj;ها شرکت کرده&zwnj;اند همچنین در این ایام هر فرد بطور متوسط مبلغ 730/55 تومان برای ادای نذر پرداخته است.<br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp; از نظر بیشتر پاسخگویان (9/54 درصد) حضور مردم در مراسم عزاداری&zwnj;های ماه محرم نسبت به سالهای قبل بیشتر شده است. بیشتر افراد با اعمالی نظیر قمه&zwnj;زنی، گل مالیدن به سرو صورت و اعمالی از این قبیل مخالف بوده&zwnj;اند در عین حال اکثر پاسخگویان با استفاده از علم و کتل و دیگر ابزار مشابه آن و همچنین استفاده تکیه&zwnj;ها و دسته&zwnj;جات عزاداری از علامت&zwnj;&zwnj;ها و پرچم&zwnj;های مخصوص به خود موافق بوده&zwnj;اند. 6/70 درصد گوش دادن به سی&zwnj;دی&zwnj;های عزاداری را مفید دانسته و 4/81 درصد بر این باورند که مداحی به صورت یک منبع درآمد برای برخی افراد در آمده است.&nbsp; </span></span></p>
درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir