مرکز پژوهش های «پیو»؛ افزایش بی سابقه خصومت های مذهبی در سراسر جهان
مرکز پژوهش های «پیو»؛ افزایش بی سابقه خصومت های مذهبی در سراسر جهان
13 بهمن ,1392

 

مطالعات صورت گرفته در سطح تمامی کشورهای جهان به منظور رصد میزان وقوع خصومت های مذهبی در طی سال های اخیر نشان می دهد که این حوادث روند رو به رشدی را در سطح جهان طی می کنند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، مرکز پژوهش های پیو، از سال 2007 به تعقیب محدودیت ها و خصومت های مذهبی در سراسر جهان پرداخته است. گزارش جدید این مرکز مبین آنست که یک سوم 198 کشور و قلمرو تحت مطالعه در سال 2012 سطح بالا و بسیار بالایی از خصومت های اجتماعی پیرامون مسائل مذهبی را شاهد بوده اند. این رقم در طی شش سال گذشته بی سابقه بوده است. بنابراین آمار، این خصومت ها که در این مطالعه با لحاظ تمامی اعمال ضدمذهبی که از سوی اشخاص، سازمان ها و گروه های اجتماعی مدنظر قرار گرفته، در تمامی مناطق اصلی جهان بجز در امریکا افزایش یافته است. برخی از این یافته ها در ادامه آمده است:
در طی شش سال گذشته تعداد کشورهایی که هدف حملات تروریستی با بهانه های مذهبی بوده اند، دو برابر شده است. در سال 2012 اینگونه حملات در یک پنجم یعنی 20 درصد کل کشورهای جهان اتفاق افتاده است، در حالیکه این عدد در سال 2007 9 درصد بود.
در حدود یک سوم کشورهای جهان در سال 2012 (32 درصد) زنان محجبه بخاطر حجاب مذهبی مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند که این میزان در سال 2011 یک چهارم یعنی 25 درصد و در سال 2007 کمتر از یک دهم یعنی 7 درصد بوده است. برای مثال در پایتخت مولداوی دو مرد به یک زن مسلمان حمله ور شدند و با نامیدن او با عنوان تروریست روسری او را از سرش برداشتند. در سال 2012، از میان 198 کشور مورد مطالعه، دولتمردان 54 کشور درخصوص پوشش مذهبی شهروندان خود قوانینی اتخاذ کردند. این میزان نسبت به سال قبل از آن تفاوت چندانی نداشت اما به طور معناداری نسبت به سال 2007 که 11 درصد بود، افزایش یافته است. در حالیکه ممکن است ارتباط سببی مستقیمی مابین محدودیت های قانونی دولتی و خصومت های اجتماعی وجود نداشته باشد، اما داده های این پژوهش نشان می دهد که آزار زنان به دلیل حفظ پوشش مذهبی، بیشتر در کشورهایی اتفاق می افتد که محدودیت پوشش مذهبی به نوعی در سطحی از دولت وضع شده است.
حتی در سال 2012 برای نخستین بار در طی سال های انجام این پژوهش، کشور چین شاهد سطح بالا و گونه های متعددی از خصومت های اجتماعی به دلایل مذهبی همچون تروریسم، آزار زنان محجبه و خشونت های گروهی بوده است. برای مثال در نوامبر سال 2012 یک مرد چینی در ایالت هنان به سمت یک دختر ترک مسلمان رفت و حجاب او را از سرش برداشت. در واکنش به این اتفاق، صدها نفر از شهروندان خشمگین ترک به خیابان ها آمدند و به این اقدام اعتراض کردند.
خاورمیانه و شمال افریقا مناطقی هستند که بیشترین درگیری را با خشونت های فرقه گرایی دارند به طوریکه نیمی از تمامی کشورهای واقع در این منطقه در سال 2012 اینگونه از خشونت را تجربه کرده اند. در سطح جهانی خشونت های فرقه گرایی در حدود یک پنجم (18 درصد) کشورهای جهان اتفاق افتاده است که این میزان در سال 2007 تنها 8 درصد بود. برای مثال در اکتبر سال 2012 در ایالت گانسو چین، به دلیل ساخت یک مسجد جدید، بودائیان تبتی به سرکردگی یک راهب بودایی حملاتی را علیه مسلمانان هویی انجام دادند.
به طور کلی، در سال 2012 سه چهارم جمعیت جهان در مناطقی زندگی کرده اند که محدودیت ها و خصومت های مذهبی بالا و بسیار بالا بوده است. در میان 25 کشور پرجمعیت جهان، مصر، اندونزی، روسیه، پاکستان و میانمار در سال 2012 بیشترین میزان محدودیت ها و خصومت های مذهبی را هم از جانب دولت ها و هم از سوی اجتماع داشته اند. برزیل، فیلیپین، ژاپن، آفریقای جنوبی و جمهوری دموکراتیک کنگو کمترین میزان چنین محدودیت ها و خصومت هایی را داشته اند.
تعداد کشورهای درگیر سطح بالای خصومت های مذهبی از تعداد 14 در سال 2011 به تعداد 20 در سال 2012 رسیده است. 6 کشور سوریه، لبنان، سریلانکا، بنگلادش، تایلند و میانمار که سطح بسیار بالای خصومت های مذهبی در سال 2012 را تجربه کرده اند، در سال 2011 چنین وضعیتی نداشته اند. همچنین تعداد کشورهای دارای محدودیت های دولتی بسیار بالا در حیطه ی مسائل مذهبی از تعداد 20 در سال 2011 به تعداد 24 در سال 2012 افزایش یافته است. آذربایجان، تاجیکستان، مراکش، عراق و قزاقستان، 5 کشوری هستند که در سال 2012 با محدودیت های بالای دولتی در حیطه ی مسائل مذهبی مواجه شده اند در حالیکه در سال 2011 چنین شرایطی نداشته اند.

 


درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir