به همت معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی ایسپا، ششمین حلقه گفتگوی ایسپا با حضور جمعی از اعضای ایسپا برگزار شد. در ابتدای این جلسه آقای مهدی رفیعی سرپرست معاون محترم پژوهشی ایسپا در خصوص «اخلاق اجتماعی» که در این زمینه صاحب تالیف نیز می باشد، به طرح موضوع پرداخت و نتایج برخی پیمایش های مرتبط را که در ایران و خارج از کشور انجام شده بود را تشریح کرد. براساس یافته ها برخی از شاخص های اخلاق اجتماعی در ایران طی سال های 1380، 1385 و 1388 دچار تغییرات فاحشی شده است. در ادامه هر یک از حاضرین نقطه نظرات خود را در این زمین همطرح کردند.
محمد آقاسی رییس ایسپا معتقد بود؛ فرهنگ از جامعه متفاوت است؛ در نتیجه امر فرهنگی و امر اجتماعی نیز متفاوت است و می توان دو مقوله فرهنگ پذیری و جامعه پذیری را هم از یکدیگر جدا نمود. از این رو مناسب است با این نگرش به بررسی موضوع اخلاق اجتماعی در ایران پرداخت.
علی فروغی از پژوهشگران ایسپا اظهار داشت؛ علت تغییرات شگفت آور یافته ها طی این سال ها را باید در برخی اشکالات و تفاوت های روشی جستجو کرد. از این رو ایشان معتقد بود که می بایست به ایرادهای روشی در عین توجه به تغییرات اجتماعی را نیز توجه داشت.
رحیم یعقوب زاده (معاون ارتباطات و اطلاع رسانی ایسپا) برخی ویژگی های رفتاری و فرهنگی ایرانیان را علت تفاوت های قابل توجه در یافته ها دانست و اظهار داشت؛ علت هایی همچون وضعیت سیاسی و اجتماعی در برهه های خاص بر نگرش و رفتارهای ایرانیان تاثیر می گذارد.
فاطمه فلاح (معاون اجرایی ایسپا) فقدان آمار ها و داده های متقن در قرون اخیر را یکی از کاستی های بررسی موضوع دانست و معتقد بود این امر موجب شده است تا نتوان "اخلاق اجتماعی" ایرانیان را در مقایسه با گذشته بررسی کرد.
گفتنی است "حلقه گفتگو" با هدف بررسی و مباحثه در خصوص موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هر دوهفته یکبار و روزهای چهارشنبه برگزار می شود.