آیت الله اراکی در خصوص روش های تحقیق در علوم انسانی توضیحاتی را ارائه و فرمودند؛ "در علوم اسلامی از سه روش عمده می توان بهره برد؛ رو ش های قیاسی، استقرایی و آماری". سپس با بررسی هرکدام از روش ها، استدلال آماری را نیز حائز اهمیت دانسته و تاکید کردند باید از علوم آماری استفاده بهینه نمود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد، "حکومت ها باید بدانند علوم آماری می تواند مبنای تصمیم گیری قرار گیرد. نظام مدیریتی می تواند داده هایی را که با استفاده از روش های آماری به دست می آید برای حل مشکلات مورد بهره برداری قررار دهد؛ و این درست همان کاری است که شما انجام می دهید. بدین وسیله بهترین روش حکومت داری و شناخت صحیح از جامعه محقق خواهد شد".
ایشان افزودند؛ " تصمصیات نادرست نشان دهنده هرج و مرج آماری است لذا باید از آماری متقن که توسط مراجع ذیصلاح و علمی به دست می آید بهره برداری کرد".
هم چنین در ادامه ایشان به برخی معضلات و آسیب های اجتماعی – فرهنگی در جامعه اشاره کرد و آنها را مسبب دوری از نگاه فرهنگی اسلامی و گرایش مذهبی در میان مردم و به ویژه جوانان دانست. در پایان ایشان اظهار امیدواری کردند تا بتوانند به طور ویژه از ظرفیت ایسپا استفاده نمایند.
شایان ذکر است در ابتدای این دیدار پس از معرفی ایسپا توسط معاونین مرکز، آقای محمد آقاسی رئیس ایسپا طی سخنانی آمادگی این مرکز به منظور اجرای طرح های نظرسنجی در راستای تحقق اتحاد میان مسلمانان در شرایط خطیر فعلی در جامعه ایرانی و نیز انجام پروژه های نظرسنجی در کشور های اسلامی را اعلام نمود.