آخرین نظرسنجی ایسپا در خصوص ازدواج و تشکیل خانواده در میان جوانان ایرانی؛ فرزندآوری و افزایش احساس خوشبختی
آخرین نظرسنجی ایسپا در خصوص ازدواج و تشکیل خانواده در میان جوانان ایرانی؛ فرزندآوری و افزایش احساس خوشبختی
5 مرداد ,1392

در سال های اخیر مساله تحدید جمعیت و میزان نرخ زاد و ولد به عنوان یکی از مسائل اجتماعی و چالش های پیش روی کشور مطرح شده و این موضوع از سوی مقام معظم رهبری نیز بارها مورد اشاره قرار گرفته است و به عنوان یک مطالبه جدی به مسئولان و متولیان امر تاکید شده است. در همین ارتباط جایگاه خانواده در کشور و تغییرات سبک زندگی در این خصوص از جمله مواردی است که نگرانی هایی را برانگیخته است تا جایی که برخی ادعاهای مطرح شده از تغییر سبک زندگی ایرانیان سخن به میان می آورد.
بر همین اساس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در راستای عمل به رسالت فرهنگی و اجتماعی خود و نیز در مسیر پاسخ به این مطالبه به حق اقدام به انجام پژوهشی با عنوان «بررسی نظرات جوانان در خصوص ازدواج و تشکیل خانواده» کرده است که در آن به مباحثی از قبیل الگوی همسرگزینی، دلایل تاخیر در سن ازدواج ، ملاک های همسرگزینی و سن مطلوب ازدواج پرداخته است. این پژوهش در میان افراد بین 18 الی 34 سال کل کشور انجام شده است.
از جمله محورهای مورد بررسی در این پژوهش سنجش نگرش افراد مورد مطالعه در خصوص باروری و فرزندآوری بوده است. نتایج یافته ها نشان می دهد در مجموع 72/4 درصد از پاسخگویان معتقدند داشتن فرزند باعث خوشبختی می شود و در مقابل 24/1 درصد نیز با این عقیده که داشتن فرزند باعث خوشبختی می شود مخالفند.
درصد افرادی که معتقدند داشتن فرزند باعث خوشبختی می شود در بین افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند به طرز معناداری کمتر از افرادی است که تحصیلات در سطح دبیرستان و دیپلم دارند. به طوری که این میزان در بین افراد دانشگاهی حدود 73 درصد و در بین افراد غیر دانشگاهی حدود 78 درصد می باشد.
همچنین مردان به طرز معناداری بیشتر از زنان فرزند را باعث خوشبختی می دانند. به گونه ای که 72 درصد از زنان فرزند را باعث خوشبختی می دانند در حالی که این میزان برای مردان 77/5 درصد می باشد.
نتایج این تحقیق نشان داد برخلاف دیدگاه رایج در بین عامه مردم، بالا رفتن سن تاثیری در نگرش نسبت به فرزندآوری ندارد.

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir