چه ضرورتی پیش آمد که ایسپا تاسیس شد؟
یکی از اهداف اصلی تاسیس ایسپا ایجاد کانال ارتباطی و تعامل بین مردم و برنامه ریزان کلان کشوری است؛ نظرسنجی و انجام پژوهش هایی روشمند و کاربردی که در برنامه ریزی کلان کشوری از آن استفاده شود.
به نظر شما عملکرد ایسپا از زمان تاسیس تا به حال چگونه بوده است و کارنامه 12 ساله ایسپا را چگونه ارزیابی می کنید؟
بی تردید عملکرد ایسپا مبنی بر اعتماد، اعتبار علمی به همراه داشتن اعتماد عمومی در سالهای گذشته هست و یکی از مهمترین امتیازاتی که ایسپا دارد سیاست زده نبودن آن است. ایسپا در دوره دولتهای متعدد متهم به جهتگیری و طرفداری از دولت خاصی نبوده و همواره بر علمی بودن، شفافیت و بدون جهت گیری سیاسی کارکردن پافشاری کرده است. پژوهشهایی که توسط ایسپا انجام میشود، ضمن برخورداری از اعتبار علمی، برای جامعه نیز کاربرد دارند و میتوان در عرصههای گوناگون از آنها بهرهمند شد.
آقای دکتر شما چه راهکارهایی را برای ارتقاء فعالیت ایسپا پیشنهاد می کنید؟
هدف اصلی تاسیس ایسپا یک مجموعه علمی و پژوهشی معتبر بود که باید به سوی این هدف حرکت می کرد که برای این هدف باید «پژوهشکده علمی» دایر می کردیم تا اینکه به استاندارهای علمی نزدیکتر می شدیم که این کار باید در اولویت باشد. همچنین باید نتیجه پژوهشهای ایسپا در اختیار سایر پژوهشگران و عموم مردم قرار گیرد تا علاقهمندان بتوانند از آنها استفاده کرده و به آن استناد کنند، از این رو بهتر است این سازمان مجله علمی-پژوهشی داشته باشد که پژوهشهای صورت گرفته را منتشر کند. همچنین باید بر لزوم استفاده از اندیشمندان و کارشناسان برجسته در انجام پژوهش های ملی و افزایش تعامل بین ایسپا و اساتید دانشگاهی در راستای ارتقای کیفی تحقیقات انجام شده پافشاری کرده و مطمئن باشیم که یکی از راههای ارتقاء کیفیت تعامل علمی و اهداف بلند علمی داشتن است. باز هم تاکید میکنم که ایسپا باید تحقیقاتش را در قالب رسانهایی نظیر مجلات علمی معتبر، منتشر کند.