نشست تخصصی نوگرایی پوشش از دیدگاه اسلام به همت کانون پرسشگری شعبه دانشگاه پيام نور مرکز اروميه در سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی واحد، حجت اسلام و المسلمین دکتر سید مهدی قرشی، قائم مقام دفتر نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه، در این نشست تخصصی با بیان اینکه احکام الهی در جهت رشد و تکامل انسانها قرار دارد گفت: خداوند طبق مفاسد و مصالح نحوه و مقدار پوشش را برای ما مشخص کرده است و در اسلام نیز با توجه به تاکیدات قرآن کریم پوشش مناسب به عنوان ایجاد کننده ی امنیت اجتماعی و اخلاقی بسیار مورد توجه است.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه، نقش رسانه را در فرهنگ سازی حجاب و پوشش بسیار موثر دانست و گفت: رسانه ی ملی با وجود حجمه های بسیار رسانه های غربی و سرمایه گزاریهای کلان فیلمهای هالیوودی، توانسته است وظیفه ی خود را در این زمینه به خوبی انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه برخی احکام تابع عرفند گفت: اصل حجاب با میزان و نحوه آن به طور دقیق مشخص شده است هرگز تغییر نمی یابد اما شکل آن وابسته به عرف و اقتضای زمان هر جامعه تعیین می شود.
این مدرس دانشگاه، با اشاره به افسانه ی والنتاین گفت: جوسازی رسانه های غربی و تبلغات وسیعی که در این زمینه انجام می دهند باعث شده است جوان ما پیروی از آنان را نوعی روشن فکری بداند که در نتیجه مسئولان فرهنگی باید با تعیین جایگزینی برای این روز و تعیین روزی به عنوان عشق دینی، جوان را به سویی سوق دهند که منجر به تحکیم بنیان خانواده شود.
قرشی با اشاره به اینکه برخی مشاغل در شأن زنان جامعه نیست گفت: برخی شرکتها از قانع بودن و حرف شنوی زنان سوء استفاده می کنند، که خود زنان و مردم جامعه باید در این زمینه انقلابی انجام دهند و مسئولین فرهنگی نیز باید طوری فضا سازی کنند که خانه داری به عنوان ارزش محسوب شود.
این کارشناس دینی؛ تشبه به کفار، جلب توجه در نوع پوشش و حتی حجاب کاملی که توام با شهرت باشد را طبق آیین دین اسلام حرام دانست و تصریح کرد: باید کار ملی در زمینه پوشش صورت بگیرد و آن نیازمند بحث جدی و کارشناس است.
قائم مقام دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ارومیه؛ با بیان اینکه حجاب در همه ی ادیان وجود دارد تصریح کرد: حجاب یک امر الهی بوده که گاهی در بسیاری از ادیان، حجاب سخت تر از اسلام بوده است.
قرشی در ادامه با اشاره به اینکه، همه ی افراد جامعه ملزم به رعایت قوانین هستند، گفت: در مسائل دینی و شرعی هم، باید تمامی افراد جامعه با اقلیت های دینی و مذهبی رعایت این شئونات را بکنند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه با تشريح تفاوت نوگرايي و مدگرايي و توضيح مصاديقش خاطر نشان كرد:پاكيزگي و پوشش آراسته ،زيبا و متناسب و تميزي و آراستگي ظاهر از تاكيدات دين مبين اسلام است.
امين رستمزاده معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي نيز با اشاره به اهداف اين همايش گفت: بررسي موضوع عفاف و حجاب در اسلام، ريشه يابي حجاب در دين اسلام و اديان الهي، تحليل شناسايي علل و واكاوي برنامهها و شبيخونهاي فرهنگي براي تبليغ بيحجابي و بدحجابي در كشور، مهندسي فرهنگي موضوع و نهادينه كردن فرهنگ انتخاب حجاب براي جوانان بصورت عالمانه و با بصيرت علمي و عملي، تعريف موسع از حجاب براي مرد و زن در صورت وسيرت، نيز نمود ظرفيت هاي متعالي اسلام در خصوص خوش حجابي و آراستگي و پاكيزگي پوشش و تاكيد بر زيبايي سيرت و صورت درخورشان از جمله اهداف اين همايش ميباشد.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي با اشاره به اين كه بايد برداشت از مبحث حجاب صرفا محدود به بحثهاي ارزشي و فرهنگي و ديني نشود خاطر نشان ساخت: تشريح و نمود آفتهاي بيحجابي در قالبي خلاقانه علمي و جذاب از ابعاد مختلف روانشناسي شخصيتي و علمي و ذهني و اقتصادي و ... مي تواند بصيرت جوانان را از عمق اثرات مخرب اين موضوع و نحوة سوء استفاده كشورهاي غرب براي استعمار فكري ذهني شخصيتي و بيهويتي جوانان ارتقا دهد.
عضو شوراي مركزي سازمان دانشجويان گفت: در عصر جهاني شدن ماهواره و اينترنت بهترين ابزار براي تزريق فرهنگهاي تصنعي مبتذل كه امكان دارد در قالب فرهنگ و ارزش هاي مذهبي و ملي بومي كشورها باشد پايهريزي و نهادينه شود و براي مقابله با آن نميتوان با مرزبنديهاي مادي و بالا بردن ديوارهاي مرزي از فرهنگ و ارزش هاي اصيل يك جامعه حراست كرد.
وي ادامه داد: براي مقابله با اين هجمه بايد ظرفيتهاي متعالي فرهنگ خودمان را در خصوص و موضوع هر چه پويا تر شناسايي استخراج و براي جوانان متناسب با ادبيات و گفتمان آنها ارائه دهيم كه برگزاري چنين همايشهاي علمي و پرسش و پاسخ ميتواند در اين خصوص موثر و مثمر ثمر واقع شود.
رستم زاده آراستگي و نو بودن پوشش و پاكيزگي را يكي از موارد مورد تاكيد در اسلام ذكر كرد و خاطر نشان ساخت: اين موارد تا جايي كه باعث آفت و زير سوال بردن شان و شخصيت و تزلزل در روح و روان خود فرد و جامعه و فرهنگ و ارزش هاي جامعه و بيهويتي او نشود تناقضي ندارد. واين موضوع بايد بصورت دقيق و تخصصي در جامعه و دانشگاه تفكيك و روشن و شفاف سازي شود.
در پايان اين نشست دانشجويان به صورت پرسش و پاسخ ابعاد مختلف موضوع را مورد تحليل و بررسي قرار دادند.