ابراهیم ایران نژاد مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا) شعبه آذربایجان شرقی ، مقاله هایی با عنوان «چالش غربگرایی و بازگشت به خویشتن در اندیشه جلال آل احمد» را به نگارش درآورد.
نویسنده در این مقاله معتقد است که آل احمد از جمله اندیشمندانی است که با نگرشي انتقادي و توجه به هويت خودي نگاه به غرب و غربگرایی را به چالش کشید و نهایتاً با نفي آن ایده بازگشت به خویشتن خویش را مطرح کرد. به اعتقاد وی، جلال برای درمان عقب ماندگی و رهایی جامعه از زیر سیطره غرب، توجه خود را به دو عامل مهم درونی و بیرونی عقبماندگی و غربزدگی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی معطوف کرده بود.
بر همین اساس، از یک سو به مقوله غربزدگی و از سوی دیگر به روشنفکری توجه كرد. راه حل او برای درمان بیماری عقب ماندگی و رهایی از مشکلات موجود جامعه نيز «بازگشت به خویشتن» است که به مفهوم تأکید مجدد بر نظام ارزشها، فرهنگ، تاریخ و دین، عقیده و ایدئولوژی خویش یعنی اسلام است.
در نتيجه خواستار اصلاح جریان روشنفکری و به صحنه آمدن روحانیت و ایجاد پیوند میان این دو نیروی فکری اصلي در جامعه ایران است .
فصلنامه علمی – پژوهشی مطالعات ملی از جمله نشریات نمایه شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و نیز مصوب علوم انسانی وازرت علو م، تحقیقات و فناوری است که در سال 1389 به عنوان نشریه برتر در حوزه علوم انسانی از آن وزارت موفق به دریافت لوح تقدیر و مدال افتخار گردید.