نظرسنجی تلفنی جهاد دانشگاهی هرمزگان :
افزایش احساس مهر و محبت، مهمترین تاثیر ماه رمضان از نظر شهروندان بندرعباس
اولین نظرسنجی تلفنی جهاد دانشگاهی هرمزگان بیانگر این است که 85 درصد شهروندان بندرعباس روزهخواری را کاری ناپسند شمرده و 62 درصد آن هادر ماه رمضان سالجاری به طور کامل روزهداری کردهاند.
اولین نظرسنجی تلفنی جهاد دانشگاهی هرمزگان با عنوان “بررسی دیدگاههای شهروندان بندرعباس در خصوص روزهداری و ماه رمضان“ به سفارش معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی هرمزگان و توسط مركز افكارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) شعبه هرمزگان به انجام رسید.
نتایج اجمالی حاصل از اجرای طرح نظرسنجی تلفنی که از بین 384 نمونه به انجام رسیده است، نشان میدهد كه 87 درصد شهروندان بندرعباسی معتقد به واجب بودن روزه و ضرورت عمل به آن هستند و 53 درصد آنان از گذشته تاکنون به طور کامل روزهداری کرده اند.
همچنین بیش از 80 درصد پاسخگویان روزهداری را برای بدن مفید میدانند، 66 درصد آمادگی جسمانی بالایی جهت روزهداری دارند، 62 درصد در سالجاری به طور کامل روزهداری کردهاند، 80 درصد آنان کمتر احساس ضعف میکنند و 55 درصد معتقدند روزهداری تاثیر مثبتی بر اخلاق و روحیهی آنان دارد.
یافته ها نشان از آن دارد در حالیکه میزان استفاده حدود نیمی از شهروندان بندرعباس از تلویزیون در ماه رمضان افزایش مییابد، تنها 45 درصد آنان پیگیر جدی برنامههای تلویزیون در این ماه بودهاند.
بررسی ذائقه غذایی پاسخگویان نشان میدهد خرما، میوهجات، سبزیجات و آش پرمصرفترین و ماهی کولی، لگیما، پکاره و سالاد الویه کممصرفترین غذاهای بندریها در ماه رمضان میباشد.
بر اساس این نظرسنجی مهمترین اثرات ماه رمضان از نظر پاسخگویان به ترتیب افزایش احساس مهر و محبت، صبر و استقامت، به جا آوردن نماز سر وقت و راستگویی و ضعیفترین اثرات ماه رمضان بر تظاهر و ریا و تنبلی است.
نتایج نظرسنجی نشان می دهد که حدود 85 درصد شهروندان بندرعباس روزهخواری را کاری ناپسند میشمارند و 66 درصدشان معتقد به دادن تذکر به آنان هستند.
بررسی یافتههای تحلیلی نشان میدهد که زنان، افراد متاهل و مسن نسبت به مردان، مجردها و جوانان مذهبیترند.
واحد نظرسنجی تلفنی مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی هرمزگان (ایسپا) شهریور ماه راه اندازی شد که متناسب با موضوعات روز شهری و استانی، نظرسنجی های دیگری را نیز در برنامه اجرا دارد.