این شاخص توسط «اکونومیست» به منظور سنجش وضعیت موجود ناشی از شیوع ویروس کرونا طراحی و تدوین شده است. شاخص مذکور سه بعد؛ حمل و نقل و سفر (حمل و نقل عمومی، میزان پروازهای داخلی و خارجی و ترافیک در شهرها)، سرگرمی و تفریحات (سپری کردن زمان بیرون از منزل، درآمد گیشههای سینما و حضور در رویدادهای ورزشی) و کسب و کار و شغل (گشتزنی در فروشگاهها و حضور در ادرات) را شامل میشود. شاخص وضعیت عادی در ۵۰ کشور (۷۶ درصد از جمعیت جهان) مورد سنجش و رصد قرار گرفته و هر هفته بهروز رسانی میشود. این شاخص وضعیت نرمال یا عادی (قبل از شیوع کرونا) در هر یک از موارد را ۱۰۰ فرض کرده است و عدد حاضر میانگین وزنی در بازه (۱۰۰- ۰) محاسبه شده است.
آخرین بهروزرسانی شاخص در ۹ تیر ۱۴۰۰ انجام شده است. میانگین شاخص وضعیت عادی در بازه صفر تا صد برابر با ۶۶ محاسبه شده است. از دیدگاه مردم «سپری کردن زمان بیرون از منزل» با میانگین ۹۵ فاصله اندکی با موقعیت پیش از شیوع ویروس کرونا دارد. «گشتزنی و رفتن به فروشگاه و خرید» با میانگین ۹۱، «حضور در ادارات و محل کار» با نمره ۸۰، «حمل و نقل عمومی» با نمره ۸۰ از صد، «ترافیک شهری» با نمره ۷۲، «پروازهای داخلی و خارجی» با میانگین ۲۹، «درآمد گیشههای سینما» با میانگین ۲۳ و «حضور در رویدادهای ورزشی حرفهای» با ۱۷ در جایگاه بعدی قرار میگیرند.
کشورهای هنگکنگ با نمره میانگین ۹۶.۳ و نیوزلند با ۸۷.۸ در صدر قرار دارند و کشورهای هند با نمره ۴۶.۵، تایوان با نمره ۴۳.۷ و مالزی با نمره میانگین ۲۷.۳ در ردههای آخر جای میگیرند.