مهمترین نگرانی مردم کیش در صورت ادامه شیوع کرونا، مشکلات اقتصادی است / نمره قابل قبول کیشوندان به عملکرد نهادهای محلی در مقابله با کرونا
مهمترین نگرانی مردم کیش در صورت ادامه شیوع کرونا، مشکلات اقتصادی است / نمره قابل قبول کیشوندان به عملکرد نهادهای محلی در مقابله با کرونا
دوشنبه, 03 شهریور,1399

 

به گزارش روابط عمومی ایسپا، طرح نظرسنجی با هدف بررسی «نگرش کیشوندان به شیوع ویروس کرونا و پیامدهای ناشی از شیوع این ویروس» به سفارش معاونت امور اجتماعی و فرهنگی سازمان منطقه آزاد کیش و مؤسسه علوم و فنون کیش در مرداد 1399 توسط ایسپا اجرا شده است. جامعه آماری نظرسنجی شامل کلیه افراد بالای 18 سال که در جزیره کیش زندگی می‌کنند، می باشد و تعداد نمونه 601 نفر و شیوه گردآوری اطلاعات مصاحبه تلفنی بوده است. 

 

از هر 10 شهروند کیش، 8 نفر ویروس کرونا را به میزان زیاد خطرناک می داند

32.3 درصد از پاسخگویان گفته‌اند در مقایسه با دو سه ماه قبل اخبار مربوط به کرونا را کمتر دنبال می‌کنند. در مقابل 30.1 درصد اخبار این حوزه را بیش از قبل پیگیری می‌کنند. خوداظهاری پاسخگویان نشان می‌دهد میزان پیگیری اخبار مربوط به کرونا در میان زنان بیش از مردان نسبت به ماه‌های قبل کاهش یافته است. 

80.3 درصد کیشوندان ویروس کرونا را به میزان زیاد یا خیلی‌زیاد خطرناک می‌دانند. 7.2 درصد در این خصوص نظر بینابین دارند و 11.2 درصد خطر ناشی از این ویروس را در حد کم یا خیلی‌کم ارزیابی می‌کنند. 56.9 درصد کیشوندان به میزان زیادی نگران ابتلای خود یا اعضای خانواده‌شان به ویروس کرونا هستند؛ در مقابل 27.6 درصد گفته‌اند نگرانی کمی در این خصوص دارند. 

ارزیابی کیشوندان از محدودیت‌های اعمال شده در جزیره نشان می‌دهد 43.1 درصد موافق ادامه محدودیت‌های اعمال شده در کیش و در مقابل 50.3 درصد مخالف ادامه اعمال محدودیت‌ها بوده و خواهان بازگشایی مراکز تفریحی و تجاری هستند. همچنین 96.8 درصد کیشوندان با اجباری شدن استفاده از ماسک در فضاهای عمومی موافق یا بسیار موافق‌اند.

 

شهروندان کیش نگران مشکلات اقتصادی هستند

73.7 درصد کیشوندان به میزان زیاد یا خیلی‌زیاد نگران مشکلات اقتصادی پیش‌روی خانواده‌شان در ماه‌های آینده هستند. شیوع ویروس کرونا بر کار 64.1 درصد افراد نمونه تأثیر اقتصادی منفی زیادی داشته است. همچنین کرونا بر کار 16.6درصد تاحدودی تأثیر منفی داشته است و 13 درصد گفته‌اند این امر تأثیر منفی کمی بر کارشان داشته است. 5.5 درصد پاسخگویان نیز اصلاً تأثیر اقتصادی مخربی را از این حیث بر کارشان احساس نکرده‌اند. از سوی دیگر افرادی که در فعالیت‌های خصوصی شاغل هستند بیش از افراد شاغل در نهادهای دولتی تأثیر اقتصادی منفی را تجربه کرده‌اند. 17.8 درصد شاغلان گفته‌اند اصلاً فعالیت شغلی‌ آن‌ها به روال قبل از کرونا بر نگشته است. 49.5 درصد به میزان کمی فعالیتشان به روال سابق برگشته و 16.8 درصد تا حد زیادی به روال کاری قبل از کرونا برگشته‌اند. 

مهم‌ترین مشکلات خانواده‌ها در صورت ادامه ویروس کرونا و شرایط فعلی، مشکلات اقتصادی ساکنین جزیره کیش است. 59.8 درصد افراد گفته‌اند مشکلات اقتصادی و امرار معاش از مهم‌ترین مسائلی است که در صورت ادامه روند شیوع کرونا با آن مواجه خواهند بود. 

 

نیمی از کیشوندان از عملکرد نهادهای محلی در مقابله با کرونا به مقدار زیاد رضایت دارند

28.2 درصد کیشوندان امیدوارند تا چندماه آینده گردشگری جزیره رونق دوباره بگیرد. در مقابل 47.9 درصد امیدی به بهبود شرایط در چندماه پیش رو ندارند. 51.9 درصد معتقدند دولت در حمایت از کسب و کارهای حوزه گردشگری مهم‌ترین کاری که می‌تواند انجام دهد ارائه تسهیلات با بهره پایین است و 28.5 درصد گفته‌اند دولت بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی صاحبان کسب و کار را به تعویق اندازد.

کیشوندان ارزیابی نسبتاً خوبی از عملکرد نهادهای محلی در مقابله با کرونا دارند. 50.1 درصد آنان گفته‌اند از عملکرد نهادهای محلی در مقابله با کرونا در حد زیاد یا خیلی زیاد رضایت دارند. در مقابل 26.5 درصد رضایت کم یا خیلی کم و 22.1 درصد نظر بینابین داشته‌اند. در مجموع نمره رضایت افراد از عملکرد نهادهای محلی در بازه یک تا پنج 3.31 است. 

 

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir