به مناسبت یکم می، روز جهانی کارگر (International Workers' Day)
سازمان بین المللی کار (ILO) در گزارشی که 29 آوریل 2020 منتشر کرد (10 اردیبهشت 1399) هشدار داد، تداوم کاهش شدید ساعات کاری در سطح جهان به دلیل شیوع ویروس COVID-19 بدان معناست، 1.6 میلیارد کارگر در سراسر جهان (تقریباً نیمی از نیروی کار جهانی) در معرض نابودی معیشت خویش هستند. این سازمان اعلام کرد، در سه ماهه فعلی (دوم) سال 2020 وضعیت اشتغال و کاهش ساعات کاری به طور قابل توجهی بدتر از پیش¬ بینی ها خواهد بود.
در مقایسه با پیش از بحران کرونا، سازمان بین المللی کار پیش بینی کرد، انتظار است 305 میلیون شغل (با فرض 48 ساعت کار در هفته) به دلیل طولانی شدن و گسترش محدودیت ها و قرنطینه در سه ماهه دوم سال 2020 از بین برود.
در نتیجه بحران اقتصادی ایجاد شده توسط بیماری #کرونا، تقریبا 1.6 میلیارد کارگر اقتصاد غیررسمی (آسیب پذیرترین نماینده بازار کار)، از کل دو میلیارد در سراسر جهان و 3.3 میلیارد نیروی کار جهانی، آسیب های گسترده ای را متحمل شده اند.
پیش بینی می شود، بحران منجر به افت 60 درصدی درآمد کارگران غیررسمی در سطح جهان شود. این به معنای افت 81٪ درآمد کارگران بخش غیررسمی در آفریقا و آمریكا ، 21.6٪ در آسیا و اقیانوس آرام و 70٪ در اروپا و آسیای میانه است.
در سراسر جهان ، بیش از 436 میلیون کسب و کار با ریسک در نتیجه شیوع ویروس کرونا مواجه هستند. سازمان بین المللی کار خواستار اقدامات فوری، هدفمند و انعطاف پذیر برای حمایت از کارگران و مشاغل، به ویژه کسب و کارهای کوچک تر و کسانی که در بخش غیررسمی مشغول هستند، شد.
ترجمه: ابراهیم شیرعلی