افکارعمومی آمریکا؛ تاریخ از او به نیکی یاد خواهد کرد
هفته گذشته باراک اوباما پس از 8 سال فرماندهی از کاخ سفید، این عمارت را ترک کرد تا سکان دولت آمریکا در هفته جاری به دست دونالد ترامپ سپرده شود. اوباما در خروج از کاخ سفید نگاه مثبت افکارعمومی آمریکا را به دنبال خود دارد به طوریکه در حدود نیمی از مردم آمریکا معتقدند تاریخ از او به نیکی یاد خواهد کرد. با این وجود یک قشر مهم از مردم این کشور یعنی نظامیان آمریکا، از عملکرد باراک اوباما ناراضی هستند.
به گزارش روابط عمومی ایسپا به نقل شفقنا، اوباما در حالی کاخ سفید را ترک می کند که نرخ موافقت با عملکرد وی تنها اندکی کمتر از ریگان و کلینتون است. در حال حاضر موافقت با عملکرد وی 58 درصد و مخالفت با آن 37 درصد است. با این حال بررسی پیو حاکی از آن است که تنها 49 درصد افراد می گویند دستاوردهای دولت وی از شکست های آن بیشتر است. نیمی دیگر از آمریکایی ها (۴۴ درصد) معتقدند شکست های وی بیش از موفقیت هایش بوده است.
این عدد میانگینی از عملکرد جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون است به طوریکه وقتی بوش کاخ سفید را ترک کرد ۶۴ درصد در مقابل 24 درصد می گفتند شکست های وی از دستاوردهایش بیشتر است. اما در مورد کلینتون 60 درصد در مقابل 27 درصد می گفتند دستاوردهایش بیش از شکست هایش بوده است.
در حالیکه نرخ محبوبیت شخص باراک اوباما با ۶۴ درصد حتی از نرخ موافقت با عملکرد وی بیشتر است، افکارعمومی آمریکا نگاه مثبت تری نسبت به میشل اوباما دارد به طوریکه نرخ محبوبیت بانوی اول سابق 72 درصد است و وی تنها 22 درصد عدم محبوبیت دارد.
تحسین برانگیزترین مرد سال 2016
مردم آمریکا بیشتر تمایل دارند باراک اوباما را به عنوان تحسین برانگیزترین مرد سال 2016 بدانند. به طوریکه در این سال 22 درصد مردم ایالات متحده این عنوان را به باراک اوباما دادند و دونالد ترامپ این عنوان را از 15درصد افراد دریافت کرد. این نهمین سال پیاپی است که اوباما در نظرسنجی گالوپ به این عنوان دست می یابد اما با 7 درصد اختلاف، امسال کمترین فاصله را با فرد پس از خود داشته است.
عصر اوباما؛ ماه عسل همجنسگرایان
موسسه گالوپ نظر مردم آمریکا را در مورد عملکرد دولت طی 8 سال گذشته در خصوص 19 حوزه سیاسی جویا شده است. در پاسخ به این سوال مردم آمریکا عملکرد دولت در چهار حوزه وضعیت همجنسگرایان (68 درصد)، انرژی (۴۶ درصد)، تغییر اقلیم (33 درصد) و اقتصاد (42 درصد) را رو به رشد و در مسیر پیشرفت ارزیابی کرده اند. از نظر مردم در 14 حوزه عملکرد دولت با شکست مواجه شده است و در یک مورد اوضاع تغییری نکرده است. بیشترین شکست در حوزه های بدهی فدرال (57 درصد)، جرم و جنایت (۵۶ درصد)، شکاف بین ثروتمندان و فقیران (48 درصد) و روابط مابین قومیت ها و نژادهای مختلف (۵2 درصد) بوده است. در حوزه سلامت و بهداشت موافقان و مخالفان عملکرد دولت اوباما برابر هستند.
3۵ درصد از پاسخ دهندگان به پیو معتقدند اوباما برای حل مشکلات اصلی پیش روی کشور پیشرفت داشت، 32 درصد معتقدند وی تلاش خود را کرد اما نتوانست این مشکلات را حل کند، 9 درصد می گویند وی به این معضلات نپرداخت و 21 درصد باور دارند وی آنها را بدتر کرد. در این زمینه نیز در مقایسه با بوش نگاه ها به اوباما مثبت تر و در مقایسه با کلینتون کمتر مثبت است.
تاریخ از او به نیکی یاد خواهد کرد
به هر حال آمریکایی های بیشتری باور دارند که تاریخ از دوران ریاست جمهوری باراک اوباما به نیکی یاد خواهد کرد. ۴7 درصد مردم آمریکا او را رییس جمهوری «برجسته» یا «بالاتر از متوسط» ارزیابی می کنند در حالیکه 3۵ درصد او را رییس جمهوری «پایین تر از متوسط» یا «ضعیف» می دانند. نکته قابل توجه اینکه در بررسی های گالوپ، نرخ نگاه مثبت به دوران اوباما اکنون به طور معناداری مثبت تر از گذشته است.
پژوهش پیو نیز بیانگر آنست که ۴۵ درصد آمریکایی ها معتقدند از اوباما به عنوان رییس جمهوری برجسته یا بالاتر از متوسط یاد خواهد شد. 2۶ درصد می گویند وی در قضاوت تاریخ رییس جمهوری متوسط خواهد بود و 27درصد او را رییس جمهوری ضعیف یا پایین تر از متوسط می دانند. از این حیث موقعیت اوباما در مقایسه با سایر روسای جمهور آمریکا خوب است به طوریکه وی در پایان کار خود در کاخ سفید، بسیار مثبت تر از جورج دبلیو بوش و تقریبا برابر با بیل کلینتون دیده می شود.
از منظر افکار عمومی آمریکا اوباما بیشتر بخاطر قانون مراقبت مقرون به صرفه (اوباماکر) در یادها خاطر ماند به طوریکه 3۵ درصد این قانون را عامل به یاد آوردن او می دانند در حالیکه تنها 17 درصد می گویند انتخاب وی به عنوان نخستین رییس جمهور سیاهپوست آمریکا یاد او را زنده نگه خواهد داشت. در مقابل تنها 9درصد به سیاست خارجی وی شامل کشتن اسامه بن لادن و حمله نظامی به داعش اشاره کردند.
نامحبوب در میان نظامیان
اما با وجود نرخ محبوییتی که باراک اوباما در میان کل مردم آمریکا دارد، نظامیان ایالات متحده به طور کلی دیدگاه منفی نسبت به وی دارند.
نتایج نظرسنجی میلیتری تایمز از نظامیان فعال در ارتش آمریکا در مورد عملکرد اوباما به عنوان فرمانده کل در طی هشت سال گذشته نشان می دهد که به طور کلی 60٫3 درصد از تکاوران دریایی، ۵3 درصد از ارتش، ۴9٫۶ درصد از نیروی هوایی و ۴۵٫9 درصد از نیروی دریایی می گویند مخالف عملکرد اوباما هستند.
اوباما در طی دوران ریاست جمهوری خود تلاش کرد نقش ارتش را کمرنگ کند به طوریکه با کاهش نیرو در عراق و افغانستان اندازه کلی ارتش را کاهش داد. نظامیان آمریکا اینک معتقدند این اقدامات منجر به ناامن تر شدن آمریکا گردید به طوریکه در سال های پایانی ریاست جمهوری اوباما، داعش در عراق پیشروی کرد و طالبان در افغانستان تجدید حیات یافت.
منابع: گالوپ، پیو، بیزینس اینسایدر