در نشست تخصصی«دانشجو و جهان مجازی» مطرح شد؛تکنولوژی بدون اجازه وارد می‌شود/ 47 درصد مردم ایران عضو شبکه‌های اجتماعی‌ هستند
در نشست تخصصی«دانشجو و جهان مجازی» مطرح شد؛تکنولوژی بدون اجازه وارد می‌شود/ 47 درصد مردم ایران عضو شبکه‌های اجتماعی‌ هستند
یکشنبه, 12 دی,1395

در نشست تخصصی«دانشجو و جهان مجازی» معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد اصفهان گفت: تکنولوژی بدون اینکه از جامعه اجازه بخواهد وارد جامعه می‌شود و شاید کشور ایران از لحاظ ایده، پست مدرن نباشد، ولی از لحاظ تکنولوژی پست مدرن است.


به گزارش روابط عمومی ایسپا به نقل از
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، مهدی ژیانپور، استاد جامعه شناسی و معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد اصفهان در روز سه‌شنبه ۲۳ آذرماه در نشست «دانشجو و فضای مجازی با عنوان دنیای قشنگ نو» که در سالن اجتماعات شهید کیانیان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه اولین تکنولوژی ارتباطی طبل و دود بود و انسان‌ها به این شیوه با هم ارتباط برقرار می‌کردند، اظهارکرد: ۷۰۰سال پیش از میلاد،حروف الفبا اختراع شد و بعد از آن اختراع چاپ توسط گوتنبرگ و بعد از آن یک اتفاق بزرگ به نام مطبوعات چاپی تقریبا شکل ارتباط را دگرگون کرد.

 

وی افزود: در سال ۱۸۳۳ با اختراع برق و بعد از آن تلگراف، تلفن، رادیو، سینما و در نسل بعدی تلویزيون، تحولی در نظام ارتباطی ایجاد شد.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد اصفهان بیان کرد: از سال ۱۹۷۰به بعد یک اتفاق مهم رخ داد که سبب ایجاد دنیای جدید شد که ما آن را «پست مدرن» و با تحت عنوان تکنولوژی نوین ارتباطی می‌شناسیم و این خود حاصل چند اتفاق مهم بود.

 

این پژوهشگر و استاد جامعه شناسی با اشاره به پیدایش ماهواره‌ و بعد از آن اینترنت و سپس پیوستن آن‌ها به همدیگر، گفت: تکنولوژی ارتباطی کامپیوتر و اینترنت در کنار هم به نوعی فراهم کننده، ایجاد شبکه‌های تعاملی شد، چیزی که ما امروزه از آن با نام «شبکه اجتماعی» یاد می‌کنیم.

ژیانپور در خصوص کشور ایران و قرار گرفتن آن در دنیای پست مدرن، تصریح کرد:  بر سر این موضوع مناقشه و اختلاف نظر وجود دارد که آیا ایران وارد دنیای پست مدرن شده است یا نه؟ و این یک بحث ایدئولوژیک است و هیچ ربطی به تکنولوژی ندارد.

 

وی ادامه داد: تکنولوژی بدون اینکه از جامعه اجازه بخواهد وارد جامعه می‌شود و شاید کشور ایران از لحاظ ایده، پست مدرن نباشد، ولی از لحاظ تکنولوژی پست مدرن است.

وی ادامه داد: عددهایی که اخیرا با یک پیمایش معتبر زیر نظر جهاد دانشگاهی در سطح ملی انجام شده حاکی از آن است که نزدیک به ۴7درصد از مردم ایران عضو شبکه‌های اجتماعی‌اندکه از این میزان 38 درصد عضو تلگرام، 26 درصدعضو واتساپ،17 درصد عضو اینستاگرام و 11 درصد عضو فیس بوک هستند.

وی به گزارش یک خبر نگار الجزیره‌ای که به تهران سفر کرده و در زمینه تجارت الکترونیگ گزارش تهیه کرده اشاره و ادامه داد: این خبرنگار بخشی از تهران را به سیلیکون ولی (قطب فناوری امریکا) تشبیه کرده و گفته تجارت الکترونیک در تهران بسیار زیاد است

وی گفت: نسبت به دنیای امروزه نقدهای زیادی شده و به بیانی دیگر نسبت به این دنیای امروزی نگرانی‌ها و دلواپسی‌های زیادی وجود دارد، که این نقد هم در بخش ادبی و هم در بخش نظری وجود دارد، برای مثال گئورگ زیمل جامعه شناس آلمانی نقد خود را با عنوان«تراژدی فرهنگ» و جامع شناس دیگر به عنوان «قفسه آهنگی عقلانیت» بیان می‌کند.

وی ادامه داد: در عرصه ادبی نیز «جورج اورول» با نوشتن کتابی نگرانی خود را اینگونه بیان می‌کند که ممکن است فرهنگ تبدیل به یک زندان شود؛ همچنین «هاکسلی» نیز در کتاب «دنیای قشنگ نو» نقد خود را اینگونه بیان کرده که ممکن است فرهنگ به امری مضحک تبدیل شود.

 

 

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir