در نشست دانشجو و جهان مجازی عنوان شد:
انسانها در دنیای مجازی واقعیترند/ تکنولوژیها آسایش را بیشتر و آرامش را کمتر کردهاند
یک استاد فناوری اطلاعات معتقد است علایق، اطلاعات، تحصیلات ، جست و جوها و ... در فضای مجازی که سالها نیز اثر آن با مشخصات کامل باقی میماند باعث شده تا افراد در این فضا واقعیتر به نظر برسند.
به گزارش روابط عمومی ایسپا به نقل از خبرنگار ایسنا منطقه البرز، دکتر شهرام آجرلو در نشست تخصصی دانشجو و جهان مجازی که شامگاه چهارشنبه(یک دیماه) از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز و با همکاری مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران)ایسپا) و گروه فناوری اطلاعات مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج در محل این دانشگاه برگزار شد، گفت: امروز ما با عصر دانش مواجهیم، در عصر دانش نظام اعتقادات و باورهای یک جامعه تغییر میکند و این تغییر در فضای مجازی با سرعت بیشتری رخ میدهد.
آجرلو افزود: حال سوال اینجاست که تغییر پارادایم در فضای که هم اکنون شکل گرفته است، به سود دانشجو است یا خیر، به تعبیر دیگر این تحول یک فرصت است یا تهدید؟
وی با بیان اینکه صحبت در مورد ارتباط فضای مجازی و جامعه دانشگاهی گستردگی زیادی دارد، گفت: در هر حال فضای مجازی زندگی بسیاری از ما را تحت تاثیر قرار داده است؛ زیرا برای ورود به آن داشتن یک گوشی هوشمند کافی است.
این مدرس آی تی به سرعت تحولات در فضای مجازی اشاره و اعلام کرد: سالها طول کشید تا تکنولوژیهایی مثل رادیو و تلویزیون به 50 میلیون کابر برسند؛ اما اینترنت ظرف مدت چهار سال این تعداد کاربر را به دست آورد و این، سرعت تحولات در این عرصه را نشان میدهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به پیدایش شبکههای مجازی اشاره و اعلام کرد: امروز این شبکهها ارتباطات و اشتراک دانش در جامعه دانشگاهی را بسیار سهل کردهاند .
آجرلو تصریح کرد: تغییر پارادایم چنان در جهان در حال پیش رفتن است که هیچ چیز نمیتواند جلوی آن را بگیرد؛ بلکه شاید بتوان نقاط ضعف آن را کاهش داد و بر نقاط قوتش افزود.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: علایق، اطلاعات، تحصیلات ، جستوجوها و ... در فضای مجازی که سالها نیز اثر آن با مشخصات کامل باقی میماند، باعث شده تا افراد در این فضا واقعیتر به نظر برسند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین باید با بینش صحیح به این دنیا وارد شد؛ هر سایتی را نباید باز کرد و در هر مسیری نباید قرار گرفت؛ زیرا ممکن است آن مسیر یک سناریوی از پیش تعیین شده باشد.
آجرلو به تهدیدات فضای مجازی اشاره کرد و هشدار داد: فضای مجازی این قدرت را دارد که فردی بدون اینکه خودش اطلاع داشته باشد مورد سوء استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: واقعیت این است که تکنولوژی برای بشر آسایش زیادی را به همراه آورده است؛ اما آرامش را کمتر کرده است و علاوه بر فرصتها، تهدیدهایی را با خود به دنبال داشته است.
آجرلو امکان سرقت اطلاعات، به خطر افتادن حقوق مولفین و ... را از جمله این تهدیدها عنوان کرد و گفت: فضای مجازی انتقال اطلاعات به جامعه هدف را با هزینه کمتر و سرعت بیشتر امکانپذیر کرده است؛ بنابراین میتواند بحثهای فرهنگی جامعه دانشجویی را هدف قرار دهد.
وی افزود: اعتیاد مجازی، بحران هویت، تغییر سبکهای زندگی، انحرافات اخلاقی، شکاف بین نسلی، شکلگیری و ترویج سریع شایعات و تبلیغات ساختارشکنانه نیز از دیگر تهدیدهای این فضاست.
آجرلو در پایان با بیان اینکه فضای مجازی ارتباطات را خیلی ساده کرده است، اعلام کرد: این سادگی ارتباط لزوما چیز بدی نیست و اگرچه موارد فوق در خصوص فضای مجازی مطرح میشود، اما این فضا به خودی خود تهدید و یا فرصت نیست و به بینش استفاده فرد از این فضا بستگی دارد.