معاون فرهنگی جهاد‌دانشگاهی تاکید کرد؛ لزوم تقویت صبغه‌ی فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
 معاون فرهنگی جهاد‌دانشگاهی تاکید کرد؛  لزوم تقویت صبغه‌ی فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
8 دی ,1394

معاون فرهنگی جهاد‌دانشگاهی کشور با تاکید بر لزوم تقویت صبغه‌ی فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها، گفت: سازمان دانشجویان به عنوان یک تشکل دانشجویی قوی باید در محوریت فعالیت‌های فرهنگی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد، دکتر "سعید پورعلی" در هفتاد و ششمین گردهمایی معاونان فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی کشور که به میزبانی یزد در حال برگزاریست، بر ضرورت تقویت صبغه‌ی فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، فرصت خوب و مناسبی فراهم شده تا جهاددانشگاهی بتواند در مجموعه دانشگاه‌های کشور حضور جدی‌تری داشته باشد و لذا باید از این فرصت به نحو مطلوبی برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و تقویت سبقه‌ی فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها استفاده کرد.

وی با تاکید بر این که موضوع فرهنگ یکی از اصلی‌ترین محورهای فعالیت‌ مجموعه جهاددانشگاهی است و در شأنیت و اصالت این حوزه هیچ تردیدی وجود ندارد، به بیان نکاتی برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی در واحدهای جهاددانشگاهی استان‌ها پرداخت.

پورعلی یکی از مهمترین نکات در رابطه با تقویت صبغه‌ی فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها را بحث استفاده از مراکز و شعب سازمان‌های تخصصی جهاددانشگاهی دانست و گفت: متاسفانه براساس مطالعات صورت گرفته بسیاری از شعب سازمان‌ها و مراکز تخصصی هشت‌گانه جهاددانشگاهی در استان‌ها فاقد فعالیت موثر هستند و این در حالی است که این مراکز مهمترین و موثرترین فرصت‌ها و فضاها برای حضور دانشجویان در فعالیت‌های جهاددانشگاهی هستند.

وی از تدارک برنامه‌ها و بازدیدهایی برای اهتمام بیشتر به این مراکز خبر داد و گفت: سازمان‌های تخصصی فرهنگی جهاددانشگاهی دربرگیرنده مهمترین حوزه‌های فرهنگی مورد نیاز برای حضور دانشجویان در این مجموعه است که باید با نیروهای دانشجویی تجهیز و رونق بیشتری یابند.

این مسئول با اشاره به فعالیت خوب شعب و نمایندگی‌های ایسنا و ایکنا در استان‌ها نیز گفت: فعالیت این دفاتر نیز باید با تکیه‌ی بیشتر بر نیروهای دانشجویی دنبال شود و در رابطه با مرکز افکارسنجی دانشجویان(ایسپا) نیز باید جدای از فعالیت‌های نظرسنجی و پرسشگری، فعالیت‌های دیگری را نیز برای دانشجویان مدنظر داشت.

وی با تاکید بر محوریت قرار دادن سازمان دانشجویان به عنوان یک تشکل دانشجویی در فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی، اظهار کرد: سازمان دانشجویان باید همانند بسیج دانشجویی در دل تمام فعالیت‌های حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی و موسسات آموزش عالی وابسته به این نهاد، اقدام به عضوگیری و انجام فعالیت‌های دانشجویی کند.

پورعلی با اشاره به فعالیت حدود 110 کانون و مرکز دانشجویی در سطح واحدهای جهاددانشگاهی کشور، بر فعال‌تر شدن این کانون‌ها و مراکز دانشجویی متناسب با برنامه‌های توسعه‌ای مجموعه جهاددانشگاهی تاکید کرد.

وی با بیان این که دانشجویان باید برای فعالیت‌های فرهنگی، گزینه‌های متعددی را در پیش روی خود داشته باشند، گفت: جهاددانشگاهی تمام این گزینه‌ها را در خود دارد و در قالب مراکز نوع "ب" که به عنوان مکمل مراکز و سازمان‌های تخصصی هشت‌گانه تا پایان برنامه پنجم توسعه جهاددانشگاهی باید به 30 مورد برسند، می‌توان گزینه‌های دیگری را نیز پیشنهاد کرد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با تاکید بر این که توزیع اعتبارات این حوزه نیز به سمت توزیع اعتبارات ساختاری برای کانون‌ها و مراکز دانشجویی نوع ب و یا انجمن‌های علمی سوق یافته است، اهتمام بیشتر معاونت‌های فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی در استان‌ها در این رابطه هم به منظور تقویت صبغه‌ی فرهنگی واحد در دانشگاه‌های استان و هم به لحاظ جذب اعتبارات فرهنگی، را خواستار شد.

پورعلی خاطرنشان کرد: البته توسعه این ساختارها حتماً باید با توجه به مزیت‌های نسبی استان‌ها و با توجه به سند توسعه فرهنگی استان انجام شود که در این صورت قطعاً مورد حمایت متولیان فرهنگی استان نیز قرار خواهد گرفت.

وی لزوم تقویت حضور معاوت فرهنگی جهاددانشگاهی در مراجع تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیری در سطح استان‌ها را نیز یادآور شد و گفت: خوشبختانه جهاددانشگاهی در اغلب شوراهای فرهنگی استان‌ها و کشور حضور مناسبی دارد که باید این حضور تقویت شود.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی همچنین خواستار گسترده‌تر شدن دایره مخاطبان فرهنگی جهاددانشگاهی و در بر گرفتن فارغ التحصیلان شاغل به تحصیل این مجموعه، شد و ادامه داد: دانشجویان جهاددانشگاهی به لحاظ فرهنگی نیز باید همانند دیگر حوزه‌ها، سرآمد قشر دانشجویی باشند.

وی توجه بیشتر به جهادگران و خانواده‌هایشان در برنامه‌های فرهنگی را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: خوشبختانه در این گردهمایی در قالب کمیسیونی مسائل فرهنگی جهادگران و راهکارهای آن مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

پورعلی در مورد موضوع این گردهمایی که در رابطه با فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی و راهکارهای استفاده از این ظرفیت در ارتقای کیفی فعالیت‌های فرهنگی است نیز گفت: این روزها فضای مجازی همگان به ویژه قشر دانشجوی جامعه را متاثر کرده و به شدت نیز در حال توسعه است لذا استفاده از این ظرفیت در مباحث فرهنگی در گردهایی دو روزه‌ی یزد در قالب کمیسیون‌های مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون جهاددانشگاهی در پایان یکی از موضوعات دیگر مورد بحث در این گردهمایی را آشنایی با سیاست‌ها و زمینه‌های همکاری جهاددانشگاهی با ستاد فناوری‌های نرم و هویت‌ساز ذکر کرد و گفت: موضوع فضاهای مجازی و استفاده از شبکه‌های مجازی برای واحدهای جهاددانشگاهی بسیار مهم است و در بخش‌های مختلف شاهد افزایش آن هستیم ولی معتقدیم باید به صورت سامان یافته و با ساختار در این حوزه پیش رفت.

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir