به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آریا الستی، معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان، به همراه منصور انبیاء مدیر کل برنامه ریزی فرهنگی و کمال اکبری رییس کمیسیون زیرساختهای فرهنگی و پژوهشی این بنیاد امروز ۱۵ آذرماه ضمن بازدید از سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور نشستی مشترک با سعید پورعلی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و حمید صابرفرزام رییس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور داشتند و به گفتوگو و تبادل نظر پیرامون زمینههای مشترک همکاری پرداختند.
پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ابتدای این نشست به تشریح پارهای از فعالیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی پرداخت و گفت: چهارمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی در سطح ملی توسط سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در حال برگزاری است و هدف از برگزاری این مسابقات رشد و شکوفایی فرهنگ گفتوگو، زمینه سازی برای شکل گیری تفکر خلاق و نقاد در میان دانشجویان، ایجاد انگیزه در جامعه جهت گرایش به ارتقاء دانش و آگاهی، آموزش مسائل و مطالب علمی به صورت جذاب، قابل پذیرش و اثربخش و تمرین و تقویت فعالیتهای گروهی منسجم و هدفمند است؛ این مسابقات فرصت مناسبی برای حضور نخبگان و انجام مناظره با اصول صحیح را فراهم میآورد و بنیاد ملی نخبگان در برگزاری این مسابقات میتواند مشارکت فعالی داشته باشد.
وی افزود: برخی از وظایف بنیاد ملی نخبگان رصد مسائل و مشکلات نخبگان در کشور است، و این امر مستلزم داشتن ابزاری برای این منظور است. مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که از مراکز فعال و پویای جهاد دانشگاهی است در این زمینه میتواند کمک مناسبی به بنیاد ملی نخبگان کند. این مرکز فعالیتهای خوبی در خصوص افکارسنجی صورت میدهد و در حدود ۵ هزار دانشجو، کانون افکارسنجی این مرکز را تشکیل میدهند که روزانه، افزون بر ۲۶۰۰ پرسشنامه را تکمیل میکنند. ایسپا سالانه در حدود ۶ نظرسنجی ملی را انجام میدهد که در سال آینده به ۸ نظرسنجی افزایش مییابد؛ نتایج این نظرسنجیها در اختیار نهادها و افراد مسئول در زمینههای مختلف قرار میگیرد و بعضی از بخشهایی که قابلیت رسانهای شدن را دارند نیز در اختیار عموم مردم قرار میگیرد؛ برای مثال یکی از مباحثی که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید داشتند، فراموش نشدن فاجعه منا بود که در این بخش ایسپا با انجام یک نظرسنجی از مردم خواست که نحوه پیگیری این فاجعه را از طریق پرسشنامهای اعلام نمایند که بیشتر شرکت کنندگان در نظرسنجی خواهان پیگیری این فاجعه از طریق دادگاههای بینالمللی بودند. برخی از این نظرسنجیها نظیر سنجش سبک زندگی دانشجویان برای جامعه دانشجویی طراحی میشود و تعدادی نیز به مسائل سایر اقشار میپردازد.
پورعلی در پایان خاطرنشان کرد: یک بخش دیگری که در مرکز افکارسنجی دانشجویان (ایسپا) دنبال میشود، انجام تحلیل و فرا تحلیل پیرامون این نظرسنجی است و پس از اینکه اطلاعات این نظرسنجیها در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ثبت شد، در صورت لزوم، کارهای فراتحلیل بر روی این دادهها نیز انجام میشود و گزارش آن در اختیار دستگاهها و نهادهای مختلف قرار میگیرد.