برترین روزنامه‌ها از منظر روزنامه‌نگاران
برترین روزنامه‌ها از منظر روزنامه‌نگاران
8 آذر ,1394

در یکی از آخرین نظرسنجی‏‌های مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، مسائل و مشکلات حوزه مطبوعات و رسانه‏‌های مکتوب از منظر روزنامه‏‌نگاران مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، نمونه آماری این نظرسنجی تعداد 131 نفر از روزنامه‏‌نگاران و اصحاب مطبوعات حاضر در غرفه‏‌های بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات تهران بوده است.

بر پایه نتایج این نظرسنجی مهمترین چالش حوزه مطبوعات از دید اصحاب این حوزه «پایین بودن سرانه مطالعه در ایران» با میانگین 38/ 4 شناخته شده است، به این ترتیب که 83 درصد پاسخگویان این مساله را مهم قلمداد کرده‏‌اند.

«گرانی کاغذ و امور چاپ» با میانگین 24 /4 در رده دوم چالش‏‌های مطبوعات و رسانه‏‌های مکتوب قرار گرفته است. این مساله از نظر 6/ 81 درصد پاسخگویان مهم تلقی شده است.

«عدم خرید مطبوعات توسط مردم» با میانگین 13/ 4 به عنوان رتبه سوم مهمترین چالش حوزه مطبوعات شناسایی شده است. این مسئله از نظر 6/ 76 درصد پاسخگویان مهم قلمداد شده است. فقدان امنیت شغلی روزنامه‏‌نگاران (میانگین 12/ 4)، مسائل مالی روزنامه نگاران (میانگین 09/ 4)، عدم وجود قوانین حمایتی از روزنامه‌‏نگاران (میانگین 07/ 4) به ترتیب در رده‏‌های بعدی مهمترین چالش‏‌های حوزه مطبوعات و رسانه‏‌های مکتوب قرار گرفته‏‌اند.

در نظرسنجی مشابهی که در سال 1382 با حجم نمونه 150 نفر از روزنامه‏‌نگاران حاضر در نمایشگاه مطبوعات توسط ایسپا انجام گرفته بود، «عدم وجود قوانین حمایتی از روزنامه‏‌نگاران»، «مسائل مالی روزنامه‏‌نگاران»، «فقدان استقلال مالی برای روزنامه‏‌نگاران»، «فقدان امنیت شغلی روزنامه‏‌نگاران» و «پایین بودن سرانه مطالعه در ایران» به ترتیب پنج مساله مهم این حوزه شناخته شده بود.

در نظرسنجی حاضر (که در نمایشگاه مطبوعات در سال 1394 صورت گرفت) از اصحاب حوزه مطبوعات درباره استفاده از روزنامه‏‌های مختلف سؤال پرسیده شد و از پاسخگویان خواسته شد روزنامه‏‌هایی که مطالعه می‏‌کنند را معرفی کنند. در این سوال پاسخگویان می‏‌توانستند چندین گزینه انتخاب کنند.

بر این اساس روزنامه همشهری با 1/ 48 درصد پرخواننده‏‌ترین روزنامه در بین اصحاب مطبوعات مشخص شد. روزنامه شرق با 5/ 40 درصد در رتبه دوم قرارگرفت. روزنامه‌های اعتماد با 5/ 30 درصد، ایران 2/ 28 درصد، آرمان 26 درصد، دنیای اقتصاد با 9/ 22 درصد، جام جم با 3/ 18 درصد، شهروند 8/ 16 درصد، اطلاعات 13 درصد، کیهان 13 درصد، آفتاب یزد 4/ 8 درصد، ابتکار 9/ 6 درصد، جوان 9 /6 درصد، خراسان 9/ 6 درصد، وطن امروز 9/ 6 درصد، جمهوری اسلامی 3/ 5 درصد، قدس 6/ 4 درصد، رسالت 3/ 2 درصد و ابرار 5/ 1 درصد به ترتیب در رده‌‏های بعدی قرار گرفته‏‌اند.

هم‏چنین در این نظرسنجی برترین‏‌ها در حوزه روزنامه‏‌های سیاسی اجتماعی از دیدگاه اصحاب مطبوعات در 10 شاخص مورد شناسایی قرار گرفتند. بر این اساس در شاخص‏‌های صحت و دقت خبر، سرعت ارسال خبر، بی‌‏طرفی در ارائه خبر، ویراستاری خبر و انعکاس دیدگاه‏های مختلف، روزنامه‏ همشهری برتر شناخته شد. در شاخص‏‌های پرداختن به موضوعات مهم روز و تحلیل‏‌های دقیق و علمی روزنامه شرق برتر شناخته شد.

در شاخص‏‌های استقلال خبری و ارائه تصویر واقعی از جامعه گزینه هیچکدام بیشترین فراوانی را کسب کرده است.

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir