مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) وابسته به جهاددانشگاهی هفته گذشته نظرسنجی ملی در خصوص مسائل روز کشور و منطقه انجام داد.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، این نظرسنجی ملی در مراکز استانها، شهرهای درجه 2 و روستاها انجام شده است.
نظرسنجی مذکور به صورت نمونهگیری چندمرحلهای و با حجم نمونه 4390 نفر انجام پذیرفت. حدود 51 درصد نمونه مرد و 49 درصد زن بودهاند. 34.3 درصد پاسخگویان در رده سنی 18 تا 29 سال، 41.8 درصد در رده سنی 30 تا 49 سال و 23.9 درصد در رده سنی 50 سال و بالاتر قرار گرفتهاند. میانگین سنی پاسخگویان 38 سال، کمترین سن 18 و بیشترین سن 80 سال بوده است. نزدیک به 40 درصد پاسخگویان دارای تحصیلات دانشگاهی و مابقی دارای تحصیلات دیپلم و پایینتر از آن بوده اند.
در این نظرسنجی پیرامون حادثه منا چند سؤال مطرح شده است. در ابتدا از پاسخگویان دلیل رخ دادن این حادثه پرسیده شده که در این رابطه 52.7 درصد پاسخگویان این حادثه را عمدی دانستند که با برنامهریزی قبلی توسط دولت عربستان اتفاق افتاده است. 36.4 درصد پاسخگویان این حادثه را غیر عمدی دانسته که بر اثر بیتدبیری دولت عربستان اتفاق افتاده است. 10.3درصد پاسخگویان نیز معتقد بودهاند این حادثه بر اثر عدم رعایت نکات لازم توسط خود حجاج اتفاق افتاده است.
مردان و زنان نظر مشابهی در خصوص منشأ حادثه منا داشتهاند. گروههای سنی(جوان، میانسال، مسن) نیز در این زمینه نظر مشابهی داشتهاند. اما نکته قابل توجه این است که کسانی که تحصیلات دانشگاهی دارند (نسبت به کسانی که تحصیلات دیپلم و پایینتر از آن دارند) بیشتر بر عمدی بودن حادثه منا تأکید داشتهاند.
در بخش دیگری از این نظرسنجی به بررسی دیدگاه مردم در خصوص سیاستی که دولت باید در قبال عربستان در خصوص حادثه منا اتخاذ نماید پرداخته شده است. بر این اساس 40.2 درصد پاسخگویان معتقدند ایران باید از طریق دادگاههای بینالمللی حادثه را پیگیری و عربستان را تنبیه نماید. 31.1 درصد پاسخگویان معتقد به برخورد توأم با اقتدار هستند. 21.1 درصد نیز تعامل با عربستان و پاسخگو کردن عربستان به صورت دیپلماتیک را پیشنهاد کردهاند. 6.2 درصد نیز معتقدند ایران نباید زیاد به این مسئله بپردازد و باید روابط خود با عربستان را گسترش دهد. مردان و زنان و همچنین گروههای مختلف سنی (جوان، میانسال، مسن) نظر یکسانی در خصوص سیاست دولت در قبال عربستان داشتهاند. سیاست توأم با اقتدار در بین قشر دانشگاهی طرفدار بیشتری نسبت به سایر مردم داشته است. در حالی که 28.7 درصد اقشاری که دارای تحصیلات دیپلم و پایینتر هستند سیاست توأم با اقتدار را پیشنهاد دادهاند این میزان برای اقشار دانشگاهی برابر با 36.1 درصد بوده است.