به گزارش روابط عمومی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) با هدف ارتقای جایگاه نظرسنجی و نظر به اهمیت سنجش افکارعمومی، آیین نکوداشت مقام علمی «دکتر منوچهر محسنی» از پیشگامان و پیشکسوتان حوزه نظرسنجی، افکارسنجی و پیمایش اجتماعی در روز دوشنبه 93/11/27 توسط ایسپا و با همکاری انجمن جامعه¬شناسی ایران، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پژوهشکده مطالعات توسعه جهاددانشگاهی، برگزار گردید.
این مراسم با حضور آقایان؛ دکتر مهدی فیض (معاون محترم جهاددانشگاهی)، دکتر محمد امین قانعی¬راد (رئیس انجمن جامعه¬شناسی)، دکتر محسن گودرزی، دکتر تقی آزاد ارمکی، دکتر فردرو(سرپرست پژوهشکده مطالعات فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات)، دکتر سعید معیدفر، دکتر ابراهیم حاجیانی، دکتر متقیان(مدیر عامل خبرگزاری ایسنا)، دکتر قبادی(رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی)، دکتر مهرجردی (مدیرکل راهبری فرهنگی ) و جمعی از پژوهشگران و اساتید این حوزه برگزار گردید.
در این نشست به پاس تلاش و کوشش دکتر منوچهر محسنی در پایه گذاری و اجرای طرح¬های نظرسنجی با اهداء تندیس، نشان ایسپا و اهدای لوح تقدیر از ایشان قدردانی به عمل آمد. همچنین دکتر سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات فناوری نیز به صورت جداگانه با اهدای لوح تقدیر از مقام شامخ علمی ایشان در حوزه نظرسنجی تقدیر به عمل آورد.
شایان ذکر است دکتر منوچهر محسني پس از اتمام تحصيلات مقدماتي و متوسطه، در سال 1340 وارد دانشگاه تهران شد و هم زمان در دو رشته علوم اجتماعي و علوم اداري به تحصيل پرداخت. وي دورة كارشناسي ارشد را در موسسه تحقيقات اجتماعي، كه زير مجموعه دانشگاه ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران بود، طي نمود و براي تحصيلات تكميلي عازم فرانسه شد.
وی در سال 1351 با درجه دكترا، تحصيلات خود را در پاريس به پايان رساند. ایشان در سال¬هاي 1344 - 1343 به عنوان پرسشگر و مصاحبه كننده در سطح تهران فعاليت خود را آغاز نمود. پس از مدتي وارد گروه تحقيقات روستايي موسسه تحقيقات اجتماعي شد و فعاليت خود را در اين موسسه ادامه داد. او در سال 1353 و به دنبال آن در سال 1358 با موسسه پژوهش در علوم اجتماعي و توسعه ايران، پي گيري و پژوهش در طرح پيمايش ملي را به عهده گرفت چنانكه در سال 1373 مسئوليت اين طرح به صورت مستقيم به ايشان واگذار شد. ایشان طرحي به نام «جامعه شناسي فرهنگي ايران» را به عنوان پروژه علمی خویش در نظر داشته است.
دکتر منوچهر محسني همكاري با مراكز آموزشي و دانشگاهي را در سال 1352 ، با عضويت در هيات علمي دانشگاه تهران آغاز كرد. سپس حوزه فعاليت آموزشي خود را در دانشگاه هاي شهيد بهشتي ، تربيت مدرس، امام صادق(علیه السلام) ، علوم بهزيستي و علوم پزشكي ايران گسترش داد. سابقه همكاري او با نشريات و مجلات علمي را نيز مي توان با ارائه 18 مقاله در مجلات بين المللي و 32 مقاله در مجلات دانشگاهي ايران مورد نظر و توجه قرار داد.
برخی کتاب¬های ایشان جامعه شناسي اطلاعاتي، جامعه شناسي پزشكي ، جامعه شناسي علم ، جامعه شناسي عمومي ، جامعه شناسي وسايل ارتباط جمعي(با همكاري دكتر باقر ساروخاني)، جمعيت شناسي و مقدمات جامعه شناسي می باشد.