با همکاری اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی؛ برگزاری نشست هم اندیشی نظرسنجی و سیاستگذاری فرهنگی
با همکاری اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی؛ برگزاری نشست هم اندیشی نظرسنجی و سیاستگذاری فرهنگی
2 آذر ,1393

به گزارش روابط عمومي ایسپا نخستين جلسه از سلسله نشست های «افکارعمومی و وضعیت اجتماعی-فرهنگی کشور» با همکاری اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی برگزار گردید. در این نشست که با موضوع «نظرسنجی و سیاستگذاری فرهنگی» برگزار گردید آقایان دکتر صالحی امیری رییس کتابخانه ملی و محمد آقاسی رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) به ایراد سخن پرداختند.
دکترصالحی امیری ضمن بیان چهار کارکرد انسجام بخشی، هویت بخشی، سازگاری و هویت بخشی برای فرهنگ در هر جامعه، مسائلی را در راه اجرای این کارکردها در جامعه عنوان و معتقد است در این راه باید سیاستگذاری مطلوب صورت پذیرد. این امر نیازمند مسئله شناسی، روندشناسی، علت شناسی، ماهیت-شناسی، پیامدشناسی، آینده شناسی و راهبردشناسی است. از نظر صالحی امیری مسئله شناسی و اولویت-بندی مسائل باید توسط افکارسنجی صورت پذیرد. وی یکی از مسائل فرهنگی جامعه را اختلال رابطه بین تولیدکننده فرهنگی و مصرف کننده فرهنگی دانست و خاطرنشان ساخت مسئولیت سنجش ذائقه ها با افکارسنجی است. رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران بر این باور است افکارسنجی باید سرعت تغییرات، حجم تغییرات، گستره تغییرات، شدت تحولات، عمق تحولات و آینده تحولات جامعه را رصد و پیش بینی نماید.
دکتر صالحی امیری در این نشست پس از ارائه مدل مفهومی بحث خویش و نیز ارائه تصویری از وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور ضمن با اهمیت خواندن نظرسنجی در کشور، ایسپا را نهادی مطمئن و متقن برای انجام نظرسنجی در کشور خواند. وی همچنین از تلاش های همکاران ایسپا تقدیر و تشکر نمود.
محمد آقاسی نیز در این نشست به بیان دلایل عدم شکل گیری گفتمان نظرسنجی در ایران پرداخت. وی معتقد بود در ایران درخواست واقعی برای انجام با کیفیت نظرسنجی، و تحلیل واقعی آن وجود ندارد. رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) بر این باور است که بین نظرسنجی و سیاستگذاری رابطه خوبی شکل نگرفته است.
وی د راین نشست تلاش کرد به تبیین چرایی این امر بپردازد. آقاسی یکی از دلایل عدم شکل گیری گفتمان نظرسنجی را حاکمیت مطالعات فرهنگی در فضای علمی کشور دانست و معتقد است دیدگاه رادیکال و انتقادی مطالعات فرهنگی باعث فاصله میان علوم انسانی و اجتماعی و حاکمیت گردید. وی وجود جریان تکفیری در فضای علوم اجتماعی کشور را دلیل دیگر عدم شکل گیری گفتمان نظرسنجی در ایران دانست. وی بر این باور است این گروه بدون ارائه آلترناتیوی مشخص، ضمن کاسبی، علوم انسانی موجود را تکفیر می کند. وی وجود شکاف بین نخبگان و سیاستگذاران و شکاف بین حوزه علم و اجرا، شکل گیری جریان ضدآکادمیک نظرسنجی در حوزه اجرا، عدم اطلاع نخبگان علوم اجتماعی از خواص نظرسنجی، عدم انتشار نظرسنجی ها و عدم جدی گرفتن حوزه عمومی در کشور را از دیگر دلایل عدم شکل گیری گفتمان نظرسنجی در کشور دانست و خاطر نشان کرد با این همه بر اساس نتایج نظرسنجی-های ایسپا، مردم کاملاً نظرسنجی را می فهمند و به آن اعتقاد دارند.

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir