چه افرادی قصد مشارکت در انتخابات دارند اما هنوز کاندیدای مورد نظرشان را انتخاب نکرده‌اند؟
چه افرادی قصد مشارکت در انتخابات دارند اما هنوز کاندیدای مورد نظرشان را انتخاب نکرده‌اند؟
یکشنبه, 23 خرداد,1400

طبق نتایج آخرین نظرسنجی حضوری ایسپا در 19 تا 20 خرداد 1400 با تعداد نمونه 5121 نفر در سطح کل کشور، 31.5 درصد افرادی که گفته‌اند قطعاً یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می‌کنند، هنوز کاندیدای مورد نظرشان را برای رأی دادن انتخاب نکرد‌ه‌اند. این میزان در مقایسه با موج قبل نظرسنجی حضوری ایسپا در 11 خرداد 9.5 درصد کاهش یافته است. در این بخش به بررسی ویژگی این گروه از جامعه پرداخته شده است.

با توجه به نتایج این نظرسنجی زنان بیش از مردان در خصوص کاندیدای مورد نظرشان مردد هستند. 35.8 درصد زنان و 27 درصد مردان علی‌رغم آنکه قصد مشارکت در انتخابات دارند هنوز در خصوص فردی که به آن رأی می‌دهند تصمیم نگرفته‌اند.

گروه سنی بالای 50 سال بیش از سایر گروه‌ها در خصوص کاندیدای مورد نظرشان مردد هستند. 30.1 درصد جوانان 18 تا 29 سال که قصد شرکت در انتخابات دارند کاندیدای مورد نظرشان را انتخاب نکرده‌اند، اما این میزان با افزایش سن بیشتر می‌شود. 28.9 درصد مشارکت کنندگان 30 تا 49 سال و 35.9 درصد مشارکت‌کنندگان بیش از 50 سال کاندیدای مورد نظرشان برای رأی دادن را انتخاب نکرده‌اند.

مشارکت‌کنندگان فاقد تحصیلات دانشگاهی بیش از مشارکت‌کنندگان دارای تحصیلات دانشگاهی در انتخاب کاندیدای مورد نظرشان مردد هستند. 35.2 درصد افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی که قصد مشارکت در انتخابات پیش‌رو را دارند هنوز کاندیدای مورد نظرشان را برای رأی دادن انتخاب نکرده‌اند. این میزان بین مشارکت‌کنندگان دارای تحصیلات دانشگاهی 22.8 درصد است.

مشارکت‌کنندگان ساکن در مناطق روستایی بیش از سایر مشارکت‌کنندگان در انتخاب کاندیدای مورد نظر مردد هستند. 37.2 درصد مشارکت کنندگان در انتخابات که ساکن در مناطق روستایی هستند، گفته‌اند هنوز کاندیدای مورد نظرشان را انتخاب نکرده‌اند. این میزان بین مشارکت‌کنندگان شهرهای غیر مرکز استان 29.9 درصد و بین مشارکت کنندگان ساکن در مراکز استان‌ها 27.9 درصد است.

زنان خانه‌دار و افراد بیکار که قصد مشارکت در انتخابات دارند بیش از سایر گروه‌های شغلی در انتخاب نامزد مورد نظرشان مردد هستند.

 38.2 درصد زنان خانه‌دار که قصد شرکت در انتخابات دارند هنوز تصمیم نگرفته‌اند به کدام کاندیدا رأی خواهند داد. همچنین 38 درصد افراد بیکار، 30.4 درصد کارمندان بخش خصوصی، 29.7 درصد شاغلان دارای شغل آزاد و خویش‌فرما، 23.5 درصد کارمندان بخش خصوصی، 22.2 درصد دانشجویان و دانش‌آموزان و 21.9 درصد بازنشستگان علی‌رغم آنکه قصد مشارکت در انتخابات دارند اما هنوز تصمیم نگرفته‌اند به کدام کاندیدا رأی خواهند داد.

از افرادی که گفته‌اند قصد شرکت در انتخابات دارند اما هنوز کاندیدای مورد نظرشان را انتخاب نکرده‌اند پرسیده شده است «اگر همین امروز انتخابات برگزار می‌شد شما از بین نامزدهای ریاست‌جمهوری به کدام یک رأی می‌دادید؟». 40.9 درصد افرادی که قصد شرکت در انتخابات دارند اما هنوز به طور قطعی نامزد مورد نظرشان را انتخاب نکرده‌اند، گفته‌اند اگر امروز انتخابات برگزار شود به ابراهیم رئیسی رأی می‌دهند. همچنین در پاسخ به این سوال، 10.3 درصد به محسن رضایی، 3.5 درصد به عبدالناصر همتی،  3.1 درصد به سعید جلیلی، 2.5 درصد به امیرحسین قاضی زاده هاشمی، 1.3 درصد به محسن مهرعلیزاده و 1.3 درصد به علیرضا زاکانی اشاره کرده‌اند. 37.3 درصد مشارکت‌کنندگانی که هنوز کاندیدای موردنظرشان را انتخاب نکرده‌اند به این سوال پاسخ نداده‌اند.

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir